Χιλιάδες διαδηλωτές στη Μόσχα για την απελευθέρωση συλληφθέντων διαδηλωτών

2739933
stergiou
fotou
728x110 3


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2019, 03:17

Η ρωσική αστυνομία εκτιμά περίπου στους 20.000 τους συμμετέχοντες σε διαδήλωση της αντιπολίτευσης την Κυριακή στη Μόσχα, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι χιλιάδες Ρώσοι διαδήλωσαν την Κυριακή στη Μόσχα, απαιτώντας την απελευθέρωση των διαδηλωτών που σύμφωνα με τα όσα λένε αυτοί που είναι αντίθετοι στο Κρεμλίνο, έχουν φυλακιστεί στο πλαίσιο μιας εκστρατείας για την κατάπνιξη των δημόσιων αντιδράσεων.

Οι διαδηλωτές φυλακίστηκαν στη διάρκεια των διαδηλώσεων που έχουν γίνει από τον Ιούλιο κατά του αποκλεισμού υποψηφίων της αντιπολίτευσης από τοπικές εκλογές, ενώ έχουν γίνει καταγγελίες για τη βίαιη συμπεριφορά της αστυνομίας, αλλά και για αυτό που αρκετοί Μοσχοβίτες χαρακτηρίζουν, ως σκληρές ποινές φυλάκισης, που προκαλούν την δημόσια κατακραυγή.

Μερικοί από τους συλληφθέντες σε προηγούμενες διαδηλώσεις καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης, μεγαλύτερες των τεσσάρων ετών και άλλοι έχουν διωχθεί ποινικά για εγκλήματα όπως, η άσκηση βίας κατά αστυνομικών.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2019, 03:23

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!