«Χάος» στην Επιτροπή για τη ρύπανση στη Βουλή – Βαριές κουβέντες Αγοραστού και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Στιγμιότυπο 2019 09 30 2.48.11 μμ
stergiou
fotou
Ontopoulos780x90

Έντονη αντιπαράθεση, που παραλίγο να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής των Ελλήνων, όπου συζητήθηκε το θέμα της αέριας ρύπανσης στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου.

KENT728X100

Την ώρα που μιλούσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και έριχνε ευθύνες στις κυβερνήσεις για τη μη παραχώρηση αρμοδιοτήτων στο θέμα των μετρήσεων των ρύπων, πετάχτηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη Χρήστος Γιαννούλης, για να διαψεύσει τον κ. Αγοραστό και να του θυμίσει οτι η Περιφέρεια Μακεδονίας πήρε τέτοιες αρμοδιότητες και χρηματοδότηση.

Ο κ. Αγοραστός έγινε έξαλλος με τη διακοπή διαψεύδοντας τον βουλευτή λέγοντας: “Ξέρουμε την πορεία σας κ. Γιαννούλη. Αυτά τα δημοσιογραφικά κόλπα όχι σε μένα. Ξέρουμε τι ήσασταν και τι γίνατε”.

Στην Επιτροπή ακολούθησε πανδαιμόνιο με τους κ.κ. Αγοραστό και Γιαννούλη να έρχονται σε λεκτική αντιπαράθεση και την πρόεδρο Ζέττα Μακρή να προσπαθεί να λήξει το επεισόδιο.

“Είστε αλλαζόνας, μόνο αυτό σας σώζει” έλεγε ο κ. Γιαννούλης και συνέχισε: “Σας αγνοώ γιατί είστε για λύπηση, ενώ απείλησε να αποχωρήσει από την συνεδρίαση.

Ο κ. Αγοραστός απάντησε: Να φύγετε, αμα δε σας αρέσει. Κάνετε πολύ θόρυβο για να προβληθείτε και λέτε ανοησίες..

-Είστε για λύπηση, επανέλαβε ο βουλευτής για να πάρει την απάντηση του Περιφερειάρχη: “Όταν ξεπουλάτε τη Μακεδονία, ναι, εμείς είμαστε για λύπηση!

“Είστε προβοκάτορας, θα έρθει η ώρα σας” φώναζε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης και η Ζέττα Μακρή ζήτησε να ηρεμήσουν τα πνεύματα, όταν ο Περιφερειάρχης σηκώθηκε από τη θέση του και απείλησε να αποχωρήσει αν δεν ανακαλέσει ο κ. Γιαννούλης.

Με την παρέβαση του προεδρείου και άλλων βουλευτών το επεισόδιο έληξε και η διαδικασία συνεχίστηκε.

error: Content is protected !!