«Μηδενική ανοχή σε όσους μολύνουν το περιβάλλον κι επιβαρύνουν τις ζωές μας»

2741235
MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2019, 18:07

«Η περιφέρεια Αττικής θα επιδείξει μηδενική ανοχή στο απαράδεκτο φαινόμενο των ανεξέλεγκτων χωματερών», αναφέρει ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης , με αφορμή ανεξέλεγκτη εναπόθεση απορριμμάτων εντός περιφραγμένου και υπό αποκατάσταση ΧΑΔΑ στη θέση “Τιπότι-Κρούδι” του Δήμου Σαρωνικού.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος πραγματοποίησε αυτοψία στον χώρο με εντολή τού περιφερειάρχη Αττικής, και ενώ είναι σε εξέλιξη εργολαβία του ΕΣΔΝΑ. Διαπιστώθηκε ανεξέλεγκτη είσοδος και απόθεση στερεών αποβλήτων (τεμάχια τεχνητού τάπητα και ογκώδη αντικείμενα) και αστικών αποβλήτων (οικιακά απορρίμματα, χαρτιά, πλαστικές σακούλες, κλαδέματα κ.λ.π), σε εσωτερική καύση καθώς είχαν καλυφθεί με χώμα. Επίσης παρακείμενη έκταση περίπου 10 στρεμμάτων ήταν καλυμμένη από εκτεταμένη απόθεση Αποβλήτων από Εκσκαφές, Κατασκευές και Κατεδαφίσεις (ΑΕΚΚ), χώματος και άλλων στερεών αποβλήτων.

Κατά τη διάρκεια της αυτοψίας ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι στο νέο μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων που θα εφαρμοστεί άμεσα στην Αττική, «δεν έχουν θέση πρακτικές που επιβαρύνουν το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής μας» και τόνισε «Όσοι επιμένουν σε αυτές, θα μας βρίσκουν διαρκώς απέναντι. Με την ενεργό συμμετοχή των πολιτών θα πάμε την Αττική μπροστά».

Επίσης με εντολή του κ. Πατούλη, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος προχώρησε άμεσα στις ενέργειες που προβλέπονται από τη νομοθεσία, προκειμένου να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα μηδενικής ανοχής απέναντι σε όσους επιβαρύνουν με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των πολιτών.

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2019, 18:07

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!