Εργατικό Κέντρο Βόλου: Όλοι στην αυριανή 24ωρη απεργία

Απεργία 650x381
banner
milonas 728x120

 

   “Με αιχμή του δόρατος την απόσυρση του αντεργατικού νομοθετικού οδοστρωτήρα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, με το οποίο επιχειρείται να περιορισθεί ο ρόλος των Συνδικάτων και να καταργηθούν βασικά, και κερδισμένα με πολύχρονους αγώνες, εργατικά δικαιώματα, συνεχίζουμε τον αγώνα μας” αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Βόλουμε αφορμή την προκήρυξη της 24ωρης απεργίας, και συνεχίζουν:

   “Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε τους εργαζόμενους της περιοχής μας να πάρουν μαζικά μέρος στην αυριανή 24ωρη Απεργία, που αποφάσισε (παρά το σαμποτάρισμα και την αποχή του ΠΑΜΕ) η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου, και στην Απεργιακή Συγκέντρωση του ΕΚΒ, που θα γίνει στις 10 το πρωϊ, στο ΕΚΒ. 

Οι διατάξεις του Πολυνομοσχεδίου δεν είναι τυχαίες. Μία προς μία αποτελούν απαράδεκτες, μονομερείς παρεμβάσεις στον πυρήνα της συνδικαλιστικής δράσης και των ελεύθερων Συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Η Κυβέρνηση επιδιώκει την πλήρη κατεδάφιση των εργατικών δικαιωμάτων και ταυτόχρονα επιχειρεί να βάλει στο περιθώριο το Συνδικαλιστικό Κίνημα!

Σε όλα αυτά, η απάντησή μας, όπως και με την προηγούμενη Κυβέρνηση, πρέπει να είναι και θα είναι αγωνιστική. Δεν έχουμε την πολυτέλεια της υποχώρησης ούτε της αγωνιστικής αδράνειας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους ν’ αντισταθούν στα σχέδια της Κυβέρνησης και του ΣΕΒ και στην προσπάθεια περιορισμού της ανεμπόδιστης δημοκρατικής λειτουργίας των συνδικαλιστικών Οργανώσεων και να υπερασπισθούν αγωνιστικά το αναφαίρετο δικαίωμα στην ΑΠΕΡΓΙΑ.

Συνεχίζει το ΠΑΜΕ την… αγωνιστική πλάκα του!

   Δεν πτοείται, και συνεχίζει την αγωνιστική πλάκα του το ΠΑΜΕ, καλώντας –λέει– αύριο τους εργαζόμενους στην «απεργία του»!

   Για το Θεό, ποια απεργία σας, ρε συνάδελφοι του ΠΑΜΕ; Απ’ όσο ξέρουν οι πάντες, εσείς αυτή την απεργία ΔΕΝ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΑΤΕ! Την καταγγείλατε ότι «υποκινείται από απεργοσπάστες/φιλεργοδοτικούς» και την ώρα της ψηφοφορίας στην Ολομέλεια του ΕΚΒ, απείχατε!

  Λίγη αιδώς, συνάδελφοι! Δεν σας βγήκε πάλι η «τουφεκιά» και τώρα τρέχετε και δεν φτάνετε, προφανώς για να έχετε τη δέουσα συνδικαλιστική κάλυψη, κυρίως όμως απομονωμένοι και με «τραβηγμένα τ’ αυτιά απ’ τους …παραπάνω σας»!

  Έν πάση περιπτώσει, καλοδεχούμενη η συμμετοχή σας στην αυριανή απεργία, την οποία αποφάσισαν οι Διοικήσεις δεκάδων Εργατικών Κέντρων της Χώρας και Ομοσπονδιών! Και το που καταφέραμε, επιτέλους, να σας βγάλουμε μαζί μας στον δρόμο, είναι και αυτό, αναμφίβολα, ένα σπουδαίο κέρδος για τους εργαζόμενους!”

error: Content is protected !!