ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Για παράβαση καθήκοντος καταγγέλει Αγοραστό – Κολυνδρίνη ο Στέλιος Λημνιός

stelios
Για παράβαση καθήκοντος κατηγορεί τον Κώστα Αγοραστό και τη Δωροθέα Κολυνδρίνη, επισήμως με αναφορά του στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας, το μέλος της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου Στέλιος Λημνιός, για όσα έγιναν στην πρόσφατη (27 Σεπτεμβρίου) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας.
Δείτε την καταγγελία του Σ. Λημνιού στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση:
“Στη συνεδρίαση του Π.Σ.Θεσσ. στις 27/9/19 στην Λάρισσα, το θέμα νο 10
αφορούσε την υπογραφή σύμβασης μεταξύ Περ.Θεσσ. και Αριστ.Παν.Θεσ/κης για την διερεύνηση της αερίας ρύπανσης και της δυσοσμίας του Βόλου. Μετά την εισήγηση του θεματος από τον περιφερειάρχη,μετά την συμπληρωματική τοποθέτηση  της κας Κολυνδρινη, αντιπερ/χη Μαγνησίας, μετά τις ερωτήσεις των συμβούλων αλλά και τις τοποθετήσεις των παρατάξεων, ως εκπροσωπος της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου ζήτησα τον λόγο προκειμένου να καταθέσουμε δύο προτάσεις σχετικές με το εν λόγω θέμα. Ο κος Αγοραστός με διέκοψε και με προσβλητικό τρόπο με κατηγόρησε ότι δυσφημιζω το Βόλο και επιπλέον χωρίς να έχει την προβλεπόμενη αρμοδιότητα, μου ζήτησε με προκλητικό τρόπο να ζητήσω συγνώμη δημόσια για την ‘σπασμενη πόρτα” άλλως να περάσω έξω από την αίθουσα. Παρά την πρόκληση και εν μέσω έντασης και φραστικων προπηλακισμων από κάποιους συμβούλους , κατάφερα να μιλήσω σε μικρόφωνο ώστε να καταγραφούν στα πρακτικά οι δύο προτάσεις μας.
Όταν τελείωσα ο κος Αγοραστός έδωσε προφορική εντολή στον πρόεδρο του σώματος να μην θέσει τις προτάσεις ενώπιον του σώματος προς έγκριση η απόρριψη και να τις θεωρήσει ως μη γεννομενες. Δυστυχώς, παρά την υποχρέωση του να εφαρμόσει τον κανονισμο,όπως έχει ξαναγίνει στο πρόσφατο παρελθόν, ο πρόεδρος υπάκουσε την απαράδεκτη εντολή, με αποτέλεσμα την φίμωση της αντιπροσωπείας μας και την αλλοίωση του κύρους της ψηφοφορίας που ακολούθησε.
Μετά από αυτά ζητώ από τις αρμόδιες νομικές σας υπηρεσίες να διερευνήσουν τη καταγγελία μου και να προβούν στις προβλεπόμενες κυρώσεις,τόσο προς τον περ/χη, όσο και στο πρόεδρο της συνεδρίασης.
 Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να κάνω στην προσβλητική του απαίτηση να ζητήσω δημόσια συγνώμη άλλως να βγω από την αίθουσα.
Δεν είναι στα καθήκοντά του να ζητά δηλώσεις νομιμοφροσύνης, ούτε να αποδίδει ανυπόστατους χαρακτηρισμούς και να στερεί παράτυπα τα δικαιώματα των πολιτών, όταν αυτοί προσέρχονται στα θεσμοθετημένα όργανα της πολιτείας
Ούτε βεβαίως έχει δικαίωμα να κρίνει πολιτικές πράξεις που αυτός  θεωρεί ως κολλασιμες, πριν κριθούν από την δικαιοσύνη και στη βάση αυτής της κρίσης να επιβάλλει άδικα αποτελέσματα.
Παρακαλώ να μελετήσετε τα ηχογραφημένα πρακτικά της συνεδρίασης και αν χρειαστεί συμπληρωματικά να με καλέσετε για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινησεις. Το ίδιο και για τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής μας που ταξίδεψαν στη Λαρισσα..
Επιφυλάσσομαι για περαιτέρω νομικές ενέργειες μου.”
error: Content is protected !!