Μπέος: «Ναι» σε hot spot μεταναστών, αλλά έξω από τον Βόλο

article22770.w hr
banner
milonas 728x90 1

Στο θέμα της δημιουργίας hot spot μεταναστών στα διοικητικά όρια του Δήμου Βόλου αναφέρθηκε σήμερα το απόγευμα από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, ο Αχιλλέας Μπέος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων.

Ο κ. Μπέος τόνισε οτι το θέμα τον προβληματίζει, αλλά ακόμα είναι σε επίπεδο κουτσομπολιού και δεν έχουν ληφθεί συγκεκριμένες αποφάσεις.

“Όταν θέλησαν να φέρουν πρόσφυγες στο λιμάνι του Βόλου και στον ιστό της πόλης, ήταν δυναμική η παρουσία μας και το αποφύγαμε. Τους πήγαμε με δική μας πρωτοβουλία στου “Μόζα”. Είναι 150 άτομα εκεί και δεν ενοχλούν την πόλη” είπε ο κ. Μπέος και συνέχισε:

“Όμως είναι άνθρωποι. Δε μπορούμε να βλέπουμε ταλαιπωρημένα παιδιά και να μην προβληματιζόμαστε. Όταν θα έρθει το θέμα, γιατί κάποια στιγμή θα έρθει, δεν είναι δυνατόν να μεγαλώνει ο αριθμός και να φιλοξενούνται όλοι στη Λέσβο, τότε θα δούμε πως θα το διαχειριστούμε” συμπλήρωσε.

Ο Δήμαρχος Βόλου κατά τη διάρκεια της απάντησής του για το μείζον θέμα τόνισε επίσης οτι πρόκειται να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να παρθεί συλλογική απόφαση για το ζήτημα. “Το θέμα αφοροά στην πόλη και θα πάρουμε συλλογική απόφαση, για το καλό της πόλης. Πάντως εμείς είμαστε αντίθετοι με το να γίνει hot spot μέσα στην πόλη. Έξω από τον Βόλο, και μπορούμε να βοηθήσουμε και να φιολοξενήσουμε αν χρειαστεί ανθρώπους. Αλλά την άλλη φορά, όταν επιχείρησαν να μπούνε στην πόλη, εγώ ο ίδιος τους σταμάτησα” ξεκαθάρισε.

 

 

error: Content is protected !!