Δημ. Βερβεσός: Η δικαιοσύνη είναι για να υπηρετεί τους πολίτες

collage 1 1024x480

Η δικαιοσύνη πρέπει να παρέχεται στο όνομα του ελληνικού λαού και δυστυχώς υπήρξαν περίοδοι που δεν προστάτεψε τη δημοκρατία, επισήμανε ο  Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και της Ολομέλειας των Προέδρων Δημ. Βερβεσός από το Βόλο. Ο κ. Βερβεσός ήταν κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου και της Ι.Μ.Δ. για τον εορτασμό της μνήμης του Αγ. Διονυσίου Αεροπαγίτη. Επιπλέον επισήμανε ότι οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται για όλους, είτε το άτομο έχει επιδράσει αρνητικά ή θετικά στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

KEN 4

Στην τοποθέτησή του ο κ. Βερβεσός επισήμανε ότι οι δικηγόροι υπερασπίζονται το δίκιο του πολίτη απέναντι στο Σύνταγμα. «Το Σύνταγμα και οι Νόμοι  θα ήταν κενό γράμμα αν δεν υπάρχουν  δικηγόροι να τους πάρουν στην πλάτη τους και να τους μετουσιώσουν σε πράξη κι αν δεν υπάρχουν δικαστές που να θέλουν να πάρουν το βάρος και να αναδείξουν την θεσμική τους ευθύνη απέναντι στον Νόμο και να είναι άριστοι κι όχι αρεστοί».

Τόνισε ότι η δικαιοσύνη δεν πρέπει να υπηρετεί μόνο τους λειτουργούς της αλλά όλους τους πολίτες, ούτε να αποδίδεται ταχύτερα όταν πρόκειται για οικονομικούς παράγοντες του τόπου ή ισχυρά οικονομικά συμφέροντα. «Η δικαιοσύνη πρέπει να παρέχεται στο όνομα του ελληνικού λαού. Πρέπει να είναι για τους πολλούς κι όχι για τους λίγους. Δυστυχώς η δικαιοσύνη απέδειξε το αντίθετο, όταν το δίκιο της ανάγκης με τις πλειάδες αποφάσεων των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας επικράτησε του κοινωνικού δικαίου και κράτους δικαίου».

Επιπλέον όταν ρωτήθηκε για την απόρριψη στο αίτημα άδειας του Δημ. Κουφοντίνα, ο κ. Βερβεσός τόνισε ότι οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται ανεξάρτητα αν αφορουν κάποιον που έχει επιδράσει αρνητική ή θετικά στο κοινωνικό γίγνεσθαι» θυμίζοντας δύο υποθέσεις, μία στη Νορβηγία του Μπρέιβικ που μετά από 17 χρόνια κυκλοφορεί ελεύθερος ο δράστης και την υπόθεση του γιατρού της Γαλλίας που μετά από 22 χρόνια είναι επίσης ελεύθερος. «Ή θα πάμε στην Ευρώπη ή θα γυρίσουμε στην Ανατολή. Όποιος θέλει να πάει στην Ανατολή καλώς να πάει, αλλά αυτοί που θέλουν να πάνε στην Ευρώπη θα πρέπει να την αποδεχτούνε και με τα αρνητικά της και με τα θετικά της. Αλά καρτ Ευρώπη δεν υπάρχει» τόνισε και πρόσθεσε ότι «Η ελληνική δικαιοσύνη δεν υπεράσπισε την ελληνική δημοκρατία, όταν η ίδια αναιρέθηκε από τους συνταγματάρχες του ’67»

Η καθιερωμένη εκδήλωση αποτελεί  ένα παράθυρο επικοινωνίας με την κοινωνία που μας ενδιαφέρει και πέραν από συμβολισμό της σημερινής ημέρας προσπαθούμε με τις δυνάμεις σε καθημερινό επίπεδο να είμαστε κοντά στην κοινωνία και  ως πρόσωπα και στην συλλογική μας δράση, τόνισε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, Χρήστος Στρατηγόπουλος.

 

πηγη

error: Content is protected !!