ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέα πλατεία αποκτά η Νέα Αγχίαλος

nea plateia ag.georgios larisa 1021x580

 

Αλλάζει η όψη της περιοχής Αλωνάκι της Νέας Αγχιάλου του Δήμου Βόλου με τη δημιουργία νέας πλατείας που θα περιλαμβάνει ζώνες πρασίνου, ζώνες περιπάτου και ανάπαυσης αλλά και χωροθέτηση παιδικής χαράς. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή σύμβασης του έργου προϋπολογισμού 397.000 ευρώ που αποτελεί μέρος του ενταγμένου Έργου στο Ε.Σ.Π.Α «Διαμόρφωση και ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων στην Νέα Αγχίαλο Δήμου Βόλου» συνολικού προϋπολογισμού 1.050.000 ευρώ.

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

«Σε συνεργασία με το Δήμο Βόλο και το Δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο χρηματοδοτούμε τη δημιουργία ενός νέου πνεύμονα πρασίνου και χώρου αναψυχής στην Νέα Αγχίαλο. Τα καθημερινά είναι τα μεγάλα προβλήματα που καλούμαστε να λύσουμε και οι παρεμβάσεις στην καθημερινότητα είναι υψηλή πολιτική. Είναι αυτοσκοπός και στόχος. Ο δικός μας στόχος χαρακτηρίζεται από την στρατηγική που λέει ότι όταν αλλάζεις την καθημερινότητα στη γειτονιά, τον δήμο, την περιφέρεια, δημιουργεί συνθήκες πραγματικής ανάπτυξης της κοινωνίας μας. Προχωράμε με έργα που αλλάζουν την εικόνα των πόλεων μας και της Θεσσαλίας» υποστήριξε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Στοιχεία έργου

Η παρέμβαση καταλαμβάνει συνολική επιφάνεια 1.663,17μ2. Οι παραπάνω χώροι είναι κατάλληλοι από πλευράς μεγέθους και θέσης όπως προβλέπεται και από το σχέδιο πόλης να διαμορφωθούν σε χώρους πράσινου με μικρό χώρο συνάντησης των περιοίκων και χώρο για παιδική χαρά. Με την ολοκλήρωση του έργου θα δημιουργηθούν θύλακες πρασίνου, χώροι αναψυχής, που θα είναι ασφαλείς σε παιδιά, με τη χρήση οικολογικών στοιχείων, με στόχο την προστασία του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος και την αξιοποίηση κοινοχρήστων χώρων. Οι παρεμβάσεις βελτιώνουν το αστικό περιβάλλον και αναβαθμίζουν τη λειτουργικότητα και ελκυστικότητα του, ενώ συμβάλλουν και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής.         

error: Content is protected !!