Οι Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου και ιδιωτικό parking φέρνουν τα πάνω κάτω στην μετακίνηση στον Βόλο! 

21687012 828107067359101 2440528712934406081 o 1024x567
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

 

Πόσες φορές δεν σκεφτήκατε το που θα παρκάρετε το αυτοκίνητο σας; Και πόσες φορές θελήσατε να το παρκάρετε σε κάποιο παρκινγκ και να μετακινηθείτε στο κέντρο με το λεωφορείο αλλά αναλογιστήκατε το κόστος; Οι Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου και ιδιωτικό Parking (Τελωνείο) σας δίνουν τη λύση! Από την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019 και κάθε μέρα, εκτός Κυριακής, όσοι παρκάρουν το αυτοκίνητο τους στο ιδιωτικό parking θα παραλαμβάνουν δωρεάν και δύο εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών ώστε να μετακινηθούν από και προς το παρκινγκ και σε οποιοδήποτε προορισμό θέλουν! 

KENT728X100 1

Πιο συγκεκριμένα οι πολίτες θα μπορούν να παρκάρουν το Ι.Χ. τους στον ιδιωτικό χώρο και με το εισιτήριο εισόδου στο παρκινγκ θα παραλαμβάνουν δωρεάν από το ταμείο και δύο εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών. Στην συνέχεια με την ακύρωση των εισιτηρίων και την επίδειξη της κάρτας του παρκινγκ στον οδηγό του λεωφορείου θα έχουν την δυνατότητα να μετακινηθούν δωρεάν από και προς το κέντρο της πόλης αλλά και σε όποιον άλλο προορισμό επιθυμούν εντός και εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος. Ουσιαστικά οι πολίτες θα πληρώνουν μόνο για την αξία της στάθμευσης του οχήματος τους.

Να σημειωθεί ότι στο χώρο στάθμευσης υπάρχει στάση του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου από όπου και μπορούν οι πολίτες να επιβιβασθούν στις περισσότερες γραμμές των αστικών συγκοινωνιών και χωρίς άγχος, κόστος και νεύρα να μετακινηθούν σε οποιαδήποτε προορισμό σε ελάχιστα λεπτά.  

«Ας το σκεφτούμε απλά. Για να κατέβει κάποιος στο κέντρο με το αυτοκίνητο του και να βρει να παρκάρει χρειάζεται χρόνος, υπομονή και χρήματα γιατί προφανώς και θα κάψει βενζίνη για όλη αυτή την διαδικασία. Για να μετακινηθεί μετά στο κέντρο και εφόσον χρειάζεται αστικό λεωφορείο θα χρησιμοποιήσει το λιγότερο δύο μπλε εισιτήρια. Δηλαδή χρειάζεται 2,40 ευρώ για την μετακίνηση με το λεωφορείο και όσα χρήματα κάψει σε βενζίνη. Εμείς σε συνεργασία με το ιδιωτικό πάρκινγκ δίνουμε την δυνατότητα στους πολίτες να μετακινηθούν δωρεάν με το λεωφορείο και να πληρώσουν μόνο το αντίτιμο για την στάθμευση τους χωρίς να χαλάσουν την διάθεση τους και χωρίς να επιβαρύνουν ιδιαίτερα την τσέπη τους», σημειώνει ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου κ. Νίκος Ευαγγελινός. 

Ο ίδιος επισημαίνει πως ουσιαστικά έτσι λειτουργούν όλες οι σύγχρονες ευρωπαϊκές πόλεις. Δίνουν κίνητρα στους πολίτες ώστε να παρκάρουν τα οχήματα τους εκτός του κεντρικού αστικού ιστού και να μετακινούνται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. 

«Νομίζω πως τα οφέλη για όλους μας είναι ξεκάθαρα. Σε ότι αφορά τον ίδιο τον πολίτη έχει μια σίγουρη θέση για το αυτοκίνητο του χωρίς να διακινδυνεύει να τον γράψει η τροχαία για παράνομο παρκάρισμα, χωρίς να σπαταλά χρόνο για να βρει κάποια θέση παρκινγκ, κάνει όλες τις δουλειές του στο κέντρο γρήγορα, οικονομικά και χωρίς άγχος και όλα αυτά φυσικά συμβάλλουν στο να έχει περισσότερο χρόνο. Από την άλλη ας μην ξεχνάμε το όφελος που υπάρχει ευρύτερα για όλους μας. Λιγότερα αυτοκίνητα στο κέντρο σημαίνει ότι θα ανακουφιστεί το κέντρο της πόλης από την κυκλοφοριακή συμφόρηση, ότι θα περιοριστεί η ατμοσφαιρική ρύπανση και ότι σε τελική ανάλυση όλοι μαζί θα συμβάλλουμε για να κάνουμε την πόλη μας καλύτερη, πιο όμορφη, πιο βιώσιμη», τονίζει ο κ. Ευαγγελινός. 

Η δράση ξεκινά από την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019 και θα ισχύει καθημερινά Δευτέρα με Παρασκευή από τις 7:00 το πρωί έως και τις 9:00 το βράδυ. Τα Σάββατο η ισχύς είναι από τις 7:00 το πρωί έως και τις 3:00 το μεσημέρι ενώ δεν ισχύει τις Κυριακές. Για τις αργίες ισχύει ότι και τις καθημερινές. 

 

error: Content is protected !!