ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ανησυχία για περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης στην κυπριακή ΑΟΖ, εκφράζει το ρωσικό ΥΠΕΞ

2744315


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2019, 19:41

Την ανησυχία του για περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης στην κυπριακή ΑΟΖ εκφράζει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών προτείνοντας «αυστηρή προσήλωση στις αρχές του διεθνούς δικαίου».

Σε σχόλιο από το τμήμα πληροφοριών και Τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ, το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ρωσικής πρεσβείας στην Κύπρο στο facebook αναφέρεται ότι «παρακολουθούμε με ανησυχία την περαιτέρω κλιμάκωση των εντάσεων σε σχέση με τους υδρογονάνθρακες στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας».

«Προτρέπουμε την αποφυγή βημάτων που θα οδηγούσαν στην αποσταθεροποίηση και σε δημιουργία κρίσης στην Ανατολική Μεσόγειο, την αυστηρή προσήλωση στις αρχές του διεθνούς δικαίου και την προσπάθεια επίλυσης διαφορών αποκλειστικά με ειρηνικά μέτρα», επισημαίνεται από το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας το οποίο συμπληρώνει «υποστηρίζουμε μια σύντομη επανέναρξη των συνομιλιών, προκειμένου να επιτευχθεί μια σταθερή, βιώσιμη και δίκαιη λύση του κυπριακού προβλήματος προς το συμφέρον όλων των κατοίκων της νήσου. Ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας θα προσφέρουμε κάθε διαθέσιμη βοήθεια προς αυτό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2019, 19:41

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!