Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας για τα προβλήματα στη Σκόπελο από τη χαλαζόπτωση

1431761568870648920
milonas 728x90 1
728x110

Επερώτηση προς την Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας, για τα προβλήματα απο την βροχόπτωση-χαλαζόπτωση και ανεμοθύελλα στη Σκόπελο απήυθυνε η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Κύριε περιφερειάρχη

Η έντονη βροχόπτωση-χαλαζόπτωση και ανεμοθύελλα στις 4/10/19, που προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στις περιοχές του Νέου Κλήματος, της Γλώσσας, του Λουτρακίου και του Πανόρμου της Σκοπέλου, απέδειξε πως το νησί εξακολουθεί να παραμένει ανοχύρωτο απέναντι στα καιρικά φαινόμενα, που έχουν χτυπήσει έντονα και παλιότερα, όπως και άλλες περιοχές της Θεσσαλίας, με ευθύνη διαχρονικά των κυβερνήσεων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των δημοτικών αρχών.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαικής Συσπείρωσης Θεσσαλίας, ζητούμε να μας ενημερώσετε τι προτίθεστε να κάνετε για :

Α)  Να κηρυχτούν άμεσα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι περιοχές Γλώσσας, Κλήματος, Λουτρακίου και Πανόρμου λόγω της βροχόπτωσης, χαλαζόπτωσης και ανεμοθύελλας που έπληξαν το νησί.

Β)  Να γίνει άμεσα πλήρης καταγραφή των ζημιών στα σπίτια, τα καταστήματα και τα καταλύματα και να καταβληθεί σύντομα πλήρης αποζημίωση των πληγέντων. Ιδιαίτερη για την ταχύτατη εκτίμηση των ζημιών στην αγροτική παραγωγή, κύρια στα ελαιόδεντρα που καταστράφηκαν, από τον ΕΛΓΑ και την καταβολή των αποζημιώσεων για όλη τη ζημιά.

Γ)  Να γίνει άμεσος καθαρισμός, συντήρηση και αποκατάσταση των καταστροφών στο επαρχιακό και δασικό οδικό δίκτυο, στα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, στις σχολικές μονάδες και στα λιμάνια στο Λουτράκι και το Νέο Κλήμα από κονδύλια της Περιφέρειας και έκτακτη κρατική επιχορήγηση, όπως και απομάκρυνση των φερτών υλικών στο δρόμο Ελιος- Τζιλαλή. Να καθαριστούν σπασμένα κλαδιά που εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των διερχομένων.

Δ)  Να γίνουν άμεσα έργα ολοκληρωμένης αντιπλημμυρικής προστασίας όλων των οικισμών της Σκοπέλου, όπως και στα άλλα νησιά των Βορείων Σποράδων, με χρήματα από το ΠΔΕ και τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, κόντρα στη λογική κόστους – οφέλους που επιβάλλουν οι Οδηγίες της Ε.Ε και εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις των κομμάτων του κεφαλαίου στη χώρα μας.

6/10/2019

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θεσσαλίας, της Λαικής Συσπείρωσης

  1. Τσιαπλές Αναστάσιος
  2. Νάνος Αποστόλης
  3. Μπακάση Βασιλική
  4. Γκαραλιάκος Ζήσης
error: Content is protected !!