Ο Αλέξης Γεωργούλης αρωγός στην προσπάθεια επίτευξης ενός μέλλοντος που  δεν θα γνωρίζει διακρίσεις

EVENTKYMP Gewrgoulis Kympouropoulos 780x405
stergiou
fotou
728x110 3

Την Τρίτη 1η Οκτωβρίου, με πρωτοβουλία του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου, διοργανώθηκε συνάντηση με θέμα “Meet my MEP”, στα πλαίσια του Freedom Drive, υπό την αιγίδα του European Network of Independent Living (ENIL), όπου παραβρέθηκε και ο Λαρισαίος ευρωβουλευτής και ηθοποιός, Αλέξης Γεωργούλης ο οποίος τονίζει τα εξής:

«Ήταν τιμή μου να παρευρεθώ στη συνάντηση με θέμα “Meet my MEP”, με άλλους Ευρωβουλευτές, τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιώργο Σταμάτη και να ακούσω βιώματα νέων από τον Οργανισμό Ανεξάρτητης Διαβίωσης στην Ελλάδα και να συζητήσω μαζί τους για έμπρακτες πολιτικές συνεισφοράς στην πραγμάτωση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία.

Ο Αλέξης Γεωργούλης αρωγός στην προσπάθεια επίτευξης ενός μέλλοντος που  δεν θα γνωρίζει διακρίσεις

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό πως περίπου 12-15% του πληθυσμού διαθέτει κάποιου είδους αναπηρία, γεγονός που αποδεικνύει πως το κομμάτι αυτό της κοινωνίας είναι αναπόσπαστο και διαθέσιμο προς αξιοποίηση. Η προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης για τα άτομα με αναπηρία αποτελεί διακομματική προσπάθεια, ενώ σημείο σταθμός σε αυτήν την προσπάθεια θα αποτελέσει το πλαίσιο απο-ιδρυματοποίησης αυτών, αλλά και η λήψη υποστηρικτικών μέτρων  για την ανεξάρτητη διαβίωση.

Ο Αλέξης Γεωργούλης αρωγός στην προσπάθεια επίτευξης ενός μέλλοντος που  δεν θα γνωρίζει διακρίσεις

Ορατότητα αυτών των ατόμων στην κοινωνία, ορθή πληροφόρηση και επαρκή ενημέρωση των πολιτών, είναι τα απαραίτητα βήματα προκειμένου να υπάρξει αλλαγή νοοτροπίας και αντίληψης στην κοινωνία.

Αναγνωρίζοντας την αμέριστη σημασία των παραπάνω, δεσμεύτηκα να παραμείνω αρωγός στην προσπάθεια επίτευξης ενός μέλλοντος που  δεν θα γνωρίζει διακρίσεις.

Πηγή: onlarissa.gr

728X100
error: Content is protected !!