Συνάντηση της ηγεσίας του υπ. Προστασίας του Πολίτη με εκπροσώπους της αμερικανικής κυβέρνησης

2744995
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2019, 20:40

Σε θέματα ασφάλειας και στη διεθνή διάσταση του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος επικεντρώθηκαν οι συζητήσεις της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με εκπροσώπους της αμερικανικής κυβέρνησης, στο πλαίσιο του στρατηγικού διαλόγου Ελλάδας – ΗΠΑ.

Νωρίτερα προηγήθηκε διμερής συνάντηση, στην οποία από την ελληνική πλευρά παρέστησαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, Γιώργος Κουμουτσάκος, ενώ την αμερικανική πλευρά εκπροσώπησε ο Τσαντ Γουολφ, εκτελών χρέη αναπληρωτή υπουργού Στρατηγικής. Ακολούθησε αμέσως μετά συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών σε πλήρη σύνθεση.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επιβεβαιώθηκε η αμοιβαία κατανόηση των δύο μερών, η πολύ καλή εξέλιξη της διμερούς συνεργασίας και επισφραγίστηκε η περαιτέρω ενίσχυσή της. Συμφωνήθηκε επίσης, επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιώργου Κουμουτσάκου, στην Ουάσιγκτον, ο ακριβής χρόνος της οποίας θα καθοριστεί δια της διπλωματικής οδού.

Πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2019, 20:42

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!