Το Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. εξετάζει μηχανισμό αυτόματης ανακατανομής μεταναστών

2745204
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2019, 08:22

Κρίσιμο ραντεβού στο Λουξεμβούργο έχουν σήμερα οι υπουργοί Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για το θέμα της ανακατανομής των μεταναστών και προσφύγων που διασώζονται στη Μεσόγειο.

Τέσσερις χώρες (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Μάλτα) αποφάσισαν τον προηγούμενο μήνα να δημιουργηθεί ένας προσωρινός μηχανισμός ανακατανομής των μεταναστών που φτάνουν στις ευρωπαϊκές χώρες. Ωστόσο για να υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο χρειάζεται η συναίνεση και άλλων κρατών-μελών της ΕΕ.

Η πρόταση αυτή έρχεται στο προσκήνιο με σκοπό να μπει τέλος στις ατέρμονες διενέξεις μεταξύ των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων για το ποιος πρέπει να υποδέχεται τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που διασώζονται στη Μεσόγειο.

Επίσης, κατά τη συνάντηση των υπουργών θα συζητηθεί μεταξύ άλλων και η στάση της Τουρκίας απέναντι στο μεταναστευτικό ζήτημα. Η Άγκυρα είχε συμφωνήσει να μην επιτρέπει σε πρόσφυγες και μετανάστες να προσπαθούν να φθάνουν στην Ευρώπη με αντάλλαγμα ευρωπαϊκά κεφάλαια για την υποστήριξη της φιλοξενίας των προσφύγων στην τουρκική επικράτεια. Ωστόσο, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζητά όλο και περισσότερα κονδύλια για τη φιλοξενία των μεταναστών.

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2019, 08:22

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!