ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ένωση Επαγγελματιών Ν. Αγχιάλου: Περί hot spot ο λόγος… ή περί πολιτικής αντιπαράθεσης

nea 21 04sep16

Γράφει ο Ασδεράκης Βασίλης, Πρόεδρος Ενωσης Επαγγελματιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Νέας Αγχιάλου

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Με αυτή την απορία έμειναν άναυδοι οι τοπικοί σύλλογοι, διαβάζοντας κι ακούγοντας τα  δημοσιεύματα της 7ης Οκτωβρίου 2019 – οι οποίοι παραβρέθηκαν σε μια άτυπη μεταξύ τους συνάντηση  για να συζητήσουν το θέμα των ενδεχόμενων Hotspot και την αλλαγή χρήση γης της Νέας Αγχιάλου, βάσει του τελευταίου Πολεοδομικού σχεδιασμού, που πήρε τόσο μεγάλη έκταση την τελευταία εβδομάδα.

Και για να πάρουμε τα πράματα  από την αρχή:

Μετά την δημοσιότητα που πήρε το ηλεκτρονικό αρθρο τοπικής εφημερίδας  στις 28/09/19 τιτλοφορούμενο «Νέες χρήσεις γης στη Νέα Αγχίαλο» περί του Νέου Πολεοδομικού Σχεδιασμού στη Νέα Αγχίαλο και σε συνέχεια του αρθρου της  3/10/19 με το βαρύγδουπο άρθρο τιτλοφορούμενο «Βράζει η Νέα Αγχίαλος για τα έξι hot spot» και την ενδοχόμενη δημιουργία Hotspot, ήταν εύλογη η ανησυχία της τοπικής μας κοινωνίας περί του θέματος αυτού, μιας και δεν υπήρξε ουδεμία ενημέρωση ή μνία, από κανένα τοπικό παράγοντα, παρά μόνο από δημοσιεύματα του τύπου.

Με ανάρτηση των αποριών μας κι ανησυχίας μας,  ως Ένωση Επαγγελματιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Νέας Αγχιάλου στην προσωπική μας σελίδα στο Facebook, αναρτήσαμε το επίμαχο άρθρο κι αντιληφθήκαμε αμέσως  τις αντιδράσεις του κόσμου και τις κοινωνίας μας. Κατηγορηθήκαμε δε, ότι σπέρνουμε τον πανικό αναρτώντας το άρθρο, περί ανακρίβειας…κι αναρωτιώμαστε…Η Ενωση Επαγελματιων διασπείρει πανικό ?..η τα εξαπίνης δημοσιεύματα του τυπου?

Έτσι η εκλεγμένη συντοπίτισσα  και δημοτική σύμβουλος Κα. Μποντου Τοκαλή με διάφορες αναρτήσεις της στα μέσα μαζική δικτύωσης, ενημέρωσε το κοινό τα περί του νομικού πλαισίου της αλλαγής χρήσης γης και την ευχαριστούμε θερμά για την κινησή της αυτή.

Σαν  Ένωση Επαγγελματιών Νέας Αγχιάλου, θεωρήσαμε καλό  να μιλήσουμε για  το θέμα εξ’ αρχής σε μία άτυπη συζήτηση την Κυριακή 06/10/19, με το τοπικό συμβούλιο, τοπικούς φορείς (συμπολίτευσης κι αντιπολίτευσης) και  με συλλόγους της περιοχής μας,  προκειμένου να μας εκθέσουν τις γενικότερες απόψεις τους,  χωρίς να θέλουμε να κάνουμε την παραμικρή δημοσιοποίηση περί του θέματος.

Όσοι παραβρέθηκαν, πιστεύουμε, ότι έγινε μια εποικοδομιτική συζήτηση κι αντιληφθήκαμε  ότι χρειάζεται περαιτέρω διευρεύνηση του θέματος και μια πιo αναλυτική συζήτηση από το τοπικό συμβούλιο, προκειμένου να ενημερωθεί ενδελεχώς  η τοπική κοινωνία. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι πολίτες, σύλλογοι και τοπική αυτοδιοίκηση – μπορούμε νηφάλια , με καλή πρόθεση και γνώση της υπόθεσης να συγκλίνουμε προς μία εξέλιξη προς όφελος όλων μας.

ΩΣΤΟΣΟ!!..Με μεγάλη μας έκπληξη με τα ηλεκτρονικά άρθρα της 7ης Οκτωβρίου σε διάφορες εφημερίδες και ηλεκρονικά μέσα, συνειδητοποιήσαμε ότι μια απλή ενημερωτική συνάντηση κατέλληξε σε μείζον τοπικό πολιτικό θέμα και ότι ορισμένοι προσπαθούν να καπιλευτούν  τις ευαισθησίες  των συλλόγων και τις κοινές προσπάθειάς αυτών, καθιστώντας τους φερέφωνα.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων λοιπόν έχουμε να εκθέσουμε τα παρακάτω: 

ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΑΡΙΚΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ  ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ  ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΤΟΠΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΟΓΜΑΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ.  Οι σύλλογοι ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ! (βάση δημοσιευμένων άρθρων). Οι τοπικοί σύλλογοι αφουγκράζονται τα προβλήματα του τόπου, ενημερώνονται, ενημερώνουν  και προτείνουν σε τοπικό επίπεδο, τους – απο τους πολίτες εκλεγμένους    τοπικούς άρχοντες, οι οποίοι είναι οι ΜΟΝΟΙ αρμόδιοι να αποφασίσουν! Το ενδιαφέρον των συλλόγων  είναι η πρόοδος,  η ευημερία και η πολιτιστική ανάταση της τοπικής μας κοινωνίας!

Ευελπιστούμε οι αιρετοί του τόπου μας να λάβουν σωστές αποφάσεις για τον μέλλον και την τύχη της Νέας Αγχιάλου! 

 

error: Content is protected !!