ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το χαλάζι κατέστρεψε την ήδη «πληγωμένη» παραγωγή μήλων της Ζαγοράς

21 9 16 184 1024x480
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Σε ποσοστό 50% είναι μειωμένη η παραγωγή των μήλων στη Ζαγορά ενώ το χαλάζι του καλοκαιριού και αυτό της περασμένης Παρασκευής προκάλεσαν μεγάλη ζημιά σε ό,τι είχε απομείνει, υποβαθμίζοντας σε μεγάλο βαθμό και την ποιότητά τους. Χθες την περιοχή επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΕΛΓΑ ενώ όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Βόλου ο αντιδήμαρχος Ζαγοράς Απόστολος Κοντογιώργος βρέχει καταρρακτωδώς από χθες το πρωί με αποτέλεσμα να έχει υποστεί μεγάλη ζημιά η αγροτική οδοποιία και θα είναι πολύ δύσκολο να γίνει η συγκομιδή των μήλων, ό,τι έχει απομείνει.

KENT728X100 1

Ο κ. Κοντογιώργος ανέφερε ότι η ζημιά στα μήλα από το χαλάζι της περασμένης Παρασκευής έγινα στα ορεινά της Ζαγοράς ενώ ήδη το χαλάζι του καλοκαιριού είχε καταστρέψει την παραγωγή ολοκληρωτικά στο Πουρί και λιγότερο σε Μακρυρράχη και Ανήλιο. «Η καταστροφή των μήλων στα ορεινά της Ζαγοράς είναι μεγάλη, είναι η περιοχή που δεν είχε πληγεί προηγουμένως και είχε την καλύτερη ποιότητα που περίμενε τώρα ο συνεταιρισμός. Στην περιοχή Βλαχοχώραφα στο Πουρί, ό,τι δεν είχε καταστραφεί από ο χαλάζι το κατέστρεψε ο αέρας», ανέφερε ο κ. Κοντογιώργος.

Επιπλέον ανέφερε ότι η δημοτική αρχή ήδη έχει φροντίσει να κλείσει συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βορίδη τον οποίο θα ενημερώσει σχετική την ερχόμενη εβδομάδα. «Θα ζητήσουμε να αποζημιωθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα οι αγρότες καθώς υπάρχουν οικογένειες που δεν μπορούν να βγάλουν ούτε τα έξοδά τους, ειδικά στην περιοχή του Πουρίου.

Τα μήλα που έχουν καταστραφεί τα παίρνει έναντι ελάχιστου τιμήματος ο Συνεταιρισμός Ζαγοράς και τα πουλάει σε εργοστάσια που κάνουν χυμούς.

 

πηγη

error: Content is protected !!