Πέντε υπουργοί απειλούν με παραίτηση στην περίπτωση Brexit χωρίς συμφωνία

2745813
MANOLLO GIF
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2019, 06:04

Αντιμέτωπος με νέα ανταρσία στους κόλπους της κυβέρνησής του και της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του, των Συντηρητικών είναι έτοιμος να βρεθεί ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.

Με την ανησυχία να εντείνεται ολοένα περισσότερο, καθώς η χώρα οδεύει σε αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία, μια ομάδα τουλάχιστον πέντε υπουργών θεωρείται πως θα παραιτηθεί ομαδικά, γράφει η εφημερίδα «The Times» στο φύλλο της που κυκλοφορεί.

Η υπουργός Πολιτισμού Νίκι Μόργκαν, ο υπουργός αρμόδιος για τη Βόρεια Ιρλανδία Τζούλιαν Σμιθ, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ρόμπερτ Μπάκλαντ, ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ και ο Γενικός Εισαγγελέας Τζέφρι Κοξ εκτιμάται πως σκοπεύουν να παραιτηθούν, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας.

Στέλεχος της κυβέρνησης δήλωσε εξάλλου υπό τον όρο να μην κατονομαστεί στην εφημερίδα ότι «πολύ μεγάλος αριθμός» μελών του κοινοβουλίου που ανήκουν στην κοινοβουλευτική ομάδα των Τόρις επίσης θα παραιτηθεί εάν η χώρα φανεί πως οδεύει στο λεγόμενο no-deal Brexit.

«Η κυβέρνηση ορίζει τη στρατηγική, όχι αξιωματούχοι που δεν έχουν εκλεγεί. Εάν αυτό που βλέπουμε αποτελεί προσπάθεια να γίνει κάτι τέτοιο, θα αποτύχει», τόνισε άλλος υπουργός -που επίσης δεν κατονομάζεται- στην εφημερίδα αναφερόμενος στον κορυφαίο σύμβουλο της Ντάουνινγκ Στριτ, τον Ντόμινικ Κάμινγκς.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2019, 06:14

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!