ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η απολογία του Π. Ηλιόπουλου στη δίκη της Χρυσής Αυγής – Τι υποστήριξε ο τ. βουλευτής Μαγνησίας

unnamed 2
milonas 728x90 1
FCO Banner 728x110 1

Ψύχραιμος και “διατεθειμένος να πει την αλήθεια που όλα αυτά τα χρόνια απέκρυπταν με υπερβάλλοντα ζήλο τα συστημικά ΜΜΕ” όπως τόνισε εισερχόμενος στην αίθουσα, ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος απολογήθηκε σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου. Στην απολογία του, ο τέως βουλευτής Μαγνησίας ξεκαθάρισε ότι είναι “Έλληνας εθνικιστής που πιστεύει σε Ελλάδα, Οικογένεια και Ορθοδοξία, και ότι αν ζούσε το 1940 θα ήταν στο βουνό και θα πολεμούσε κάθε εισβολέα.”

Αρχιζοντας την απολογία του, ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος χρησιμοποίησε μια φράση του Σωκράτη, λέγοντας ότι ο τρόπος που έχει ζήσει και που δεν έχει βλάψει ποτέ κανέναν είναι η απολογία του.

Στη συνέχεια ο Π. Ηλιόπουλους ανέφερε «Έρχομαι σήμερα εδώ σεβόμενος το δικαστήριό σας αλλά και για άλλους λόγους. Ο πρώτος είναι η υστεροφημία μου. Κατηγορούμαι τόσα χρόνια και σήμερα είναι η μεγάλη ευκαιρία να ακουστεί η δική μου φωνή, να την ακούσουν τα παιδιά, τα εγγόνια μου και ο ιστορικός του μέλλοντος. Εμένα η κόρη μου ήταν 13 ημερών όταν πήγα φυλακή. Έκανε τα πρώτα της βήματα κρατώντας τα κάγκελα του Κορυδαλλού. Πολύ επώδυνη διαδικασία. Θέλω να πω την αλήθεια. Θεωρώ ότι έχω πέσει θύμα μιας μεγάλης διαπλεκόμενης πλεκτάνης. Σας σέβομαι απόλυτα, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί βρίσκομαι εδώ. Αν δεν είχα βγει βουλευτής, δεν θα ήμουν εδώ. Είναι η πρώτη παγκοσμίως δημοκρατικά εκλεγμένη εγκληματική οργάνωση».

Σχετικά με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος, τόνισε: «Ενημερώθηκα την επομένη το πρωί, από τα σάιτ. Είχα παντρευτεί 10 μέρες νωρίτερα. Εκείνες τις ημέρες ήμουν σε γαμήλιο ταξίδι. Πιστέψαμε ότι ήταν κάτι ακόμα που το χρεώνουν στη ΧΑ. Δεν μπορούσα να πιστέψω, ούτε τώρα πιστεύω, ότι δόθηκε κάποια εντολή. Υπήρχε μια δημοσκόπηση που μας έδινε 15% μόλις 3 ημέρες πριν την δολοφονία. Πώς γίνεται να δώσει εντολή η Ηγεσία για ό,τι έγινε; Δεν πειράζεις μυρμήγκι με τέτοια ποσοστά.”

Πιστεύω ότι δεν μπορεί αφού υπάρχει ο φυσικός αυτουργός να ερχόμαστε εδώ κατηγορούμενοι και να χαρακτηριζόμαστε σαν εγκληματίες. Να δεχτώ να απολογηθώ, να μπω φυλακή, να δω το παιδί μου να μεγαλώνει από τη φυλακή, να κάνω όποια θυσία απαιτείται για τις Ιδέες μου και την Πατρίδα μου, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί να συσχετιστεί ένα ολόκληρο κόμμα με μια δολοφονία.

Είχε γίνει η δολοφονία του Τεμπονέρα και η ηγεσία της ΝΔ – και καλώς- δεν είχε καν ελεγχθεί. Το μισό ΠΑΣΟΚ είναι στη φυλακή, πήρε κανείς την πρόεδρό του να την ρωτήσει γιατί; Όλο αυτό στήθηκε από δικαστικούς και πολιτικούς παράγοντες, υπάρχει η ομολογία του Μπαλτάκου και το ηχητικό Σαμαρά».

Παράλληλα, αναφέρθηκε σε ομιλίες του στις οποίες απέτρεπε τους φίλους της Χρυσής Αυγής από τη βία, ενώ κατέρριψε τον μύθο των ταγμάτων εφόδου λέγοντας πως ποτε δεν είχε χρησιμοποιηθεί αυτός ο όρος και εφευρέθηκε από τα κανάλια. «Τα άκουσα πρώτη φορά από τα κανάλια, που τα χρέωναν στην Χρυσή Αυγή. Μαζεύονταν άτομα ακόμα και όταν πηγαίναμε τα παιδιά μας στον παιδίατρο στον Βόλο. Τάγματα εφόδου, έχω δει να μας κάνουν επίθεση. Με τις επιθέσεις που έχω δεχτεί στο Βόλο, αν υπήρχαν δικά μας τάγματα εφόδου, δεν θα τα είχα πάρει ποτέ τηλέφωνο να με προστατέψουν; “

Τέλος, μέσω της απολογίας του, ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος, που ακολούθησε τον Γιάννη Λαγό στην αποχώρησή του, αποκάλυψε ότι η δημιουργία νέου φορέα είναι στο τελικό της στάδιο.  «Είχαμε διαφωνίες πολιτικής φύσεως το τελευταίο διάστημα με το προηγούμενο κόμμα μου. Προσπαθούμε πλέον να σχηματίσουμε έναν νέο Φορέα από το μηδέν, απ’ όλο το πολιτικό φάσμα. Μας ενδιαφέρει να πιστεύουν στην Ελλάδα, στην οικογένεια, στην Ορθοδοξία” 

error: Content is protected !!