ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κων. Μαραβέγιας: «Σημασία δεν έχει πού γίνονται συσκέψεις, αλλά το αποτέλεσμά τους για το Βόλο»

15651483871174307136
MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Χθες το πρωί, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος Κων. Αραβώση.

KEN 1

Συζητήθηκαν περιβαλλοντικά θέματα της Μαγνησίας, με πρώτο το χρόνιο ζήτημα δυσοσμίας της ατμόσφαιρας του Βόλου. Ο Γενικός Γραμματέας ενημέρωσε τον Κωνσταντίνο Μαραβέγια για δράσεις στήριξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας εκ μέρους του Υπουργείου με στόχο την εντατικοποίηση των ελέγχων, αλλά και την εκπόνηση μελετών που θα φωτίσουν πτυχές του φαινομένου. Τέλος, ο κ. Αραβώσης εξέφρασε την πρόθεση του Υπουργείου να καλέσει όλους τους αρμόδιους φορείς, μεταξύ των οποίων τον Ιατρικό Σύλλογο και το ΤΕΕ Μαγνησίας, προκειμένου να συμμετάσχουν σε μια ευρεία και απροκατάληπτη εξέταση του θέματος.

Σε συνέχεια των παραπάνω και απαντώντας σε σημερινά δημοσιεύματα ΜΜΕ του Βόλου, ο Κωνσταντίνος Μαραβέγιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δεν είμαι σύμφωνος με όσα ειπώθηκαν σήμερα το πρωί στο Βόλο υπό τη μορφή κριτικής στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας. Δεν πρέπει να είμαστε προκατειλημμένοι ούτε να φοβόμαστε την όποια μορφή συζήτησης με το ΥΠΕΝ. Γιατί δεν έχει σημασία πού θα γίνει η συζήτηση με τους φορείς.

Σημασία έχει να γίνει συζήτηση με τους φορείς, περιλαμβανομένου φυσικά και του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας. Σημασία έχουν τα αποτελέσματα για το Βόλο και όχι η προσκόλλησή μας σε στερεότυπα. Χθες, ο αρμόδιος Γενικός Γραμματέας Κ. Αραβώσης σε συνάντηση που είχαμε με διαβεβαίωσε ότι το ΥΠΕΝ θέλει να πραγματοποιηθεί συζήτηση με τη συμμετοχή όλων. Και της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Περιβάλλοντος και των φορέων της πόλης, στο ίδιο τραπέζι, με ένα και μόνο αντικείμενο: να γίνει το καλύτερο για την ατμόσφαιρα του Βόλου».

error: Content is protected !!