Υπουργείο Περιβάλλοντος: «Όχι» σε σύσκεψη στον Βόλο για την αερορύπανση

VOLOS AIR

Το υπουργείο Περιβάλλοντος δεν αποδέχεται πρόσκληση να συμμετάσχει σε ευρεία σύσκεψη φορέων στο Βόλο για το θέμα της αέριας ρύπανσης, καθώς αυτό δεν προσφέρει τίποτα στην επίλυση του θέματος.  Αυτό ανέφερε στον βουλευτή Μαγνησίας της Ν.Δ. Κωνσταντίνο Μαραβέγια, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Κων. Αραβώση σε συνάντηση που είχαν χθες. Αντί αυτού ο κ. Αραβώσης πρότεινε να γίνει στην Αθήνα με τον Ιατρικό Σύλλογο και το ΤΕΕ, μετά την εκλογή νέας διοίκησης στο Τεχνικό Επιμελητήριο. Επίσης, ο κ. Αραβώσης ενημέρωσε τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας ότι αυτές τις ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα από τον Δημόκριτο για την αέρια ρύπανση στον Βόλο.

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιατρικός Σύλλογος είχε στείλει επιστολή στον υπουργό Περιβάλλοντος και του ζητούσε μεταξύ άλλων την πραγματοποίηση μιας σύσκεψης στο Βόλο για το θέμα της αεορύπανσης και αφού καταγραφούν τα προβλήματα να δρομολογηθούν λύσεις.

Ο Ευθύμης Τσάμης, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Βόλου, σχολιάζοντας την απάντηση του κ. Αραβώση, είπε  ότι ο Ιατρικός Σύλλογος αναμένει γραπτή απάντηση στην επιστολή του προς το Υπουργείο και αν κάτι τέτοιο δεν συμβεί, θα πρόκειται για ατόπημα και προσβλητική αντιμετώπιση του ιατρικού κόσμου της Μαγνησίας. «Εμείς δεν ζητάμε συνάντηση με τον Υπουργό αλλά να έρθει στον Βόλο και να προεδρεύσει σε σύσκεψη για το μείζον θέμα της αέριας ρύπανση», τόνισε ο κ. Τσάμης και πρόσθεσε: «Δεν θέλουμε να συζητάμε για δημόσιες σχέσεις, τα γεγονότα μας έχουν ξεπεράσει. Δεν θα χάνεται το πρόβλημα μεταξύ ανευθυνο-υπευθύνων. Την ευθύνη την έχουν οι ίδιοι».

Ο ίδιος προανήγγειλε τη διοργάνωση μιας μεγάλης εκδήλωσης τον Νοέμβριο στον Βόλο λέγοντας ότι ο Ιατρικός Σύλλογος δεν θα σταματήσει να αναδεικνύει το πρόβλημα.

 

 

πηγη

error: Content is protected !!