ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο στρατός ανακοίνωσε ότι επιβάλλει 24ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές «στρατηγικής σημασίας»

2748245


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2019, 05:13

KEN 4

Το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων του Ισημερινού ανακοίνωσε ότι επιβάλλει απαγόρευση της κυκλοφορίας ή περιορισμούς στην κίνηση των πολιτών σε «περιοχές στρατηγικής σημασίας» σε όλη την επικράτεια της χώρας των Άνδεων, μετά την απόφαση του προέδρου Λενίν Μορένο να επιβάλλει στρατιωτικό νόμο, αρχής γενομένης στην πρωτεύουσα Κίτο, έπειτα από 11 ημέρες κινητοποιήσεων και ταραχών.

Το υπουργείο Τουρισμού του Ισημερινού προέτρεψε τους τουρίστες να μην απομακρύνονται από τα ξενοδοχεία τους και το αεροδρόμιο του Κίτο.

«Επιβλήθηκε απαγόρευση της κίνησης σε περιοχές στρατηγικής σημασίας για 24 ώρες» από τις 15:00 — όπως είχε αναγγείλει ο πρόεδρος Μορένο — διευκρίνισε το επιτελείο μέσω Twitter.

Κατά τις ένοπλες δυνάμεις, στις περιοχές στρατηγικής σημασίας συγκαταλέγονται δημόσια κτήρια, εγκαταστάσεις της αστυνομίας και του στρατού, λιμάνια και αεροδρόμια, τηλεπικοινωνιακές υποδομές, εγκαταστάσεις των επιχειρήσεων ηλεκτρισμού και ύδρευσης, διυλιστήρια και πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.

Παρά την επιβολή της απαγόρευσης κυκλοφορίας, η κυριότερη συνομοσπονδία οργανώσεων που εκπροσωπούν τους αυτόχθονες του Ισημερινού, η CONAIE, ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις της σε εθνική κλίμακα και προέτρεψε την κυβέρνηση να εγγυηθεί την ασφάλεια.

Στον Ισημερινό εκτυλίσσεται από τις αρχές του Οκτωβρίου σοβαρή κοινωνική και πολιτική κρίση, που πυροδότησε η εφαρμογή οικονομικών μεταρρυθμίσεων σε αντάλλαγμα για ένα δάνειο του ΔΝΤ, συμπεριλαμβανομένης της κατάργησης της επιδότησης των τιμών των καυσίμων. Στις διαδηλώσεις και τα βίαια επεισόδια έκτοτε έχασαν τη ζωή τους έξι άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 2.100, σύμφωνα με τον Συνήγορο του Λαού, ανεξάρτητη δημόσια αρχή αρμόδια για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2019, 05:24

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!