ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διάκριση για Λαρισαίο γιατρό που ζει στην Νέα Υόρκη, αλλά κουβαλά την Λάρισα πάντα μέσα του…

margeths1 780x405
MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Μια ακόμη διεθνή διάκριση για τον Λαρισαίο νευροχειρουργό Κώστα Μαργέτη στις ΗΠΑ όπου ζει και εργάζεται τα τελευταία χρόνια: Αναδείχτηκε –ως ο πρώτος ‘Ελληνας- μέλος της Επιτροπής κακώσεων νωτιαίου μυελού της Εταιρείας Σπονδυλικής Στήλης, η οποία είναι η κυρία επιστημονική Ένωση που ασχολείται με θέματα σπονδυλικής στήλης στις ΗΠΑ και συμμετέχουν σε αυτήν κορυφαίοι επιστήμονες.

Η Επιτροπή υποστηρίζει προσπάθειες που προωθούν την εκπαίδευση, την έρευνα και την καινοτομία στο πεδίο των κακώσεων νωτιαίου μυελού.

Η διάκριση του Λαρισαίου επιστήμονα, αποκτά ξεχωριστή σημασία καθώς –όπως εκτιμάται- τα επόμενα χρόνια, αναμένονται σημαντικές εξελίξεις στο συγκεκριμένο επιστημο­νικό τομέα , λόγω των αναδυόμενων τεχνολο­γιών, που περιλαμβάνουν την ηλεκτρική διέγερση νωτιαίου μυελού, την εμφύτευση ειδικών ικριω­μάτων στον τραυματισμένο νωτιαίο μυελό, την επεξεργασία μεγάλων βάσεων δεδομένων με τε­χνικές τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μά­θησης. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή διάκρισή του δεν είναι η μοναδική.

Πριν από 2 χρόνια είχε συμπεριληφθεί μεταξύ των «εκλεκτών» της ιατρικής οικογένειας της Νέας Υόρκης, καθώς «ψηφίστηκε» από τους συναδέλ­φους του ως ένας από τους καλύτερους ιατρούς της για την «Ημέρα των Εθνικών Ιατρών» – Ημέρα που γιορτάζεται ως αναγνώριση της συμβολής των γιατρών στην καλυτέρευση της ζωής μεμονωμένων ατόμων και κοινοτήτων- μια πάρα πολύ σημαντική διάκριση, αν ληφθεί υπόψη ότι προέρχεται από συναδέλφους του οι οποίοι γνωρίζουν από πρώτο χέρι τόσο την ποσότητα όσο και την ποιότητα του παραγόμενου επιστημονικού έργου. Σε μια πόλη όπως η Νέα Υόρκη η οποία αποτελεί τον πλέον ανταγωνιστικό χώρο άσκησης της ιατρικής στις ΗΠΑ και τα ποιοτικά στάνταρ είναι πάρα πολύ υψηλά.

Ο Μαργέτης (φωτο) είναι διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Όρος Σινα/Άγιος Λουκάς στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης και επίκουρος καθηγητής στην Ιατρική Σχολή Όρος Σινα (Mount Sinai). Αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Λάρισας το 1995 και ολοκλήρωσε την πανεπιστημιακή του εκπαίδευση στην Ελλάδα. Το γεγονός αυτό δείχνει ότι η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην Ελλάδα μπορεί να παράσχει τα εφόδια για αναγνώριση και επιτυχίες ακόμη και στα πλέον ανταγωνιστικά διεθνή περιβάλλοντα, αλλά και -όπως έλεγαν  στην «ΕτΔ» φίλοι και συμμαθητές του- δημιουργεί αισθήματα υπερηφάνειας στην γενέθλια πόλη, που επισκέπτεται συχνά, ποτέ δεν ξεχνά και πάντα κουβαλά μαζί του…

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 1
error: Content is protected !!