Μπέος: Να προχωρήσει σε μέτρα κατά της Τουρκίας η UEFA

beoss thumb large thumb large
FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1

Κατά της UEFA, που επιτρέπει τη συμμετοχή της Τουρκίας στους ποδοσφαιρικούς αγώνες, παρότι βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση, στρέφεται ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος με δήλωσή του αναφέρει:

“Το Σάββατο ήταν ο αγώνας της Τουρκίας με την Αλβανία. Με τα γνωστά παρατράγουδα. Απόψε είναι ο αγώνας Γαλλίας – Τουρκίας. Την ίδια ώρα ο πόλεμος στα σύνορα με την Συρία μαίνεται, άμαχοι Κούρδοι σφαγιάζονται και η Uefa περί άλλων τυρβάζει.
Ας αφήσουμε την ευαισθησία στην άκρη, άλλωστε οι αξιωματούχοι της δεν μας έχουν συνηθίσει σε αυτή. Και ας μείνουμε στη στυγνή λογική. Αλήθεια με ποια λογική επιτρέπουν τη συμμετοχή μιας χώρας που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση, που διενεργεί ένα επεκτατικό, μάλιστα, πόλεμο, σε μια αθλητική διοργάνωση;
Ποια ασφάλεια παρέχουν σε ομάδες και φιλάθλους; Και πως εν τέλει θα πείσουν τα μέλη της ότι είναι μια Ομοσπονδία που λειτουργεί με βάση το δίκαιο, που μάλιστα προνομιακά διεκδικεί να απονέμει;
Θα πρέπει να προχωρήσουν σε μέτρα κατά της Τουρκίας! Αλλως θα θεωρηθούν ότι ευνοούν τις πολεμικές, επεκτατικές βλέψεις των Τούρκων, επικροτώντας ουσιαστικά, αφήνοντας ατιμώρητες, προκλητικές χειρονομίες, όπως οι στρατιωτικοί χαιρετισμοί.
Και εδώ δεν τους σώζει ούτε το περίφημο no politica, που στο παρελθόν τους είχε βολέψει αρκετά…”

error: Content is protected !!