Στο Ιράκ ο ΥΠΕΞ της Γαλλίας

2749836
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019, 19:00

Στο Ιράκ μεταβαίνει ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας. Στις συζητήσεις που θα πραγματοποιηθούν, όπως ανακοίνωσε ο Ζαν-Ιβ Λεντριάν θα αποτελέσει κύριο θέμα η ασφάλεια των στρατοπέδων όπου κρατούνται οι ξένοι τζιχαντιστές μετά την έναρξη της τουρκικής επίθεσης στη βορειοανατολική Συρία.

«Οι τζιχαντιστές μαχητές, το είπα πριν από λίγο ότι υπήρχαν 10.000, που σήμερα είναι μέσα στις φυλακές, των οποίων πρέπει να εγγυηθεί απολύτως η ασφάλεια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πάω στο Ιράκ σε λίγη ώρα προκειμένου να έχω συνομιλίες με όλους τους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των Κούρδων», δήλωσε ενώπιον της γαλλικής εθνοσυνέλευσης.

Ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας είπε ότι οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν στο πώς θα εξασφαλιστεί η φρούρηση χιλιάδων μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, ξένων και της περιοχής, που κρατούνται σε φυλακές και στρατόπεδα της Συρίας. «Αυτοί μπορεί να δράσουν γρήγορα, αν τα συγκεκριμένα στρατόπεδα δεν φυλάσσονται επαρκώς. Πολύ σύντομα, θα συναντηθώ με την ιρακινή ηγεσία, συμπεριλαμβανομένων των Κούρδων, για να εξασφαλιστεί αυτή η ζωτικής σημασίας αναγκαιότητα», είπε ο Λεντριάν μιλώντας σε μέλη του γαλλικού κοινοβουλίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019, 19:00

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!