Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης πήρε ο επικεφαλής του PNL

2750227
MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019, 11:49

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έλαβε από τον πρόεδρο της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις ο επικεφαλής του Εθνικού Φιλελεύθερου Κόμματος (PNL) Λούντοβιτς Όρμπαν έπειτα από την ολοκλήρωση του κύκλου των διαβουλεύσεων που είχε ο Ρουμάνος πρόεδρος με τα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται από το Σύνταγμα, ο πρόεδρος αναθέτει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης σε έναν εντολοδόχο πρωθυπουργό, ο οποίος καλείται μέσα σε διάστημα 10 ημερών να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης για το κυβερνητικό σχήμα και πρόγραμμα, τα οποία εξετάζονται σε κοινή συνεδρίαση Βουλής και Γερουσίας.

«Έχω την τιμή να αναλάβω αυτήν την ευθύνη εξ ονόματος του Εθνικού Φιλελεύθερου Κόμματος και εγγυώμαι ότι θα διαθέσω όλη την εμπειρία, τη γνώση, την ενέργεια που έχω για να υπηρετώ το δημόσιο συμφέρον» είπε ο κ. Όρμπαν και προσέθεσε: «Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της διαμόρφωσης της κυβέρνησης – σε μια στιγμή κατά την οποία η χώρα χρειάζεται μια σταθερή και αρμόδια κυβέρνηση – τονίζοντας ότι αυτή ακριβώς η πραγματικότητα καθορίζει τη δημόσια δράση μας. Θα δώσουμε στους Ρουμάνους αυτό που περιμένουν από εμάς, δηλαδή ακεραιότητα και αφοσίωση στην εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος και λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ρουμανία».

Ο κ. Όρμπαν επεσήμανε ότι τα ονόματα των υπουργών θα ανακοινωθούν σύντομα και οι περισσότεροι θα προέρχονται από το PNL και συμπλήρωσε – στη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, ότι ο αριθμός των υπουργείων δεν θα ξεπερνά τα 16.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019, 12:40

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!