Επιμένει στη δημιουργία πάρκινγκ στην Πλ. Πανεπιστημίου ο Απ. Παπαδούλης

DSC08001 1 1024x621
milonas 728x120

Στην πρότασή του για κατασκευή υπογείου χώρου στάθμευσης στην Πλατεία Πανεπιστημίου επιμένει ο επικεφαλής της παράταξης “Βόλος, Ανατροπή – Δημιουργία” Απόστολος Παπαδούλης με νέα του δήλωση στην οποία αναφέρει:

“Προχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο ζητήσαμε ως “ΒΟΛΟΣ-ΑΝΑΤΡΟΠΉ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑ” να αποσυρθεί το θέμα της διαμόρφωσης της Πλατείας Πανεπιστημίου προτείνοντας στο χώρο να αναπτυχθεί προηγουμένως υπόγειο parking και στην συνέχεια να διαμορφωθεί η Πλατεία. Το σκεπτικό μας ήταν ο χώρος από τους ελάχιστους εναπομείναντες που μπορεί να αξιοποιηθεί ωφέλιμα για το κέντρο της πόλης, και να αντιμετωπιστεί ένα μέρος του άθλιου κυκλοφοριακού προβλήματος. Η πρόταση απορρίφθηκε μετά πολλών επαίνων, με την δικαιολογία ότι απαγορεύεται η δημιουργία υπόγειων parking κάτω από πλατείες. Η απάντηση έδειχνε πολύ εύκολη για να είναι αληθινή.Λοιπόν, για να μην θεωρηθεί ότι το κουτόχορτο είναι βρώσιμο και καταπίνεται αμάσητο ας το ξεκαθαρίσουμε:
(α) τον Ιούλιο του 2019…”Ένα έργο υποδομής “σταθμό” για το Μαρούσι, το μεγαλύτερο που έχει παραδοθεί τις τελευταίες δεκαετίες, ένα σύγχρονο υπόγειο πάρκινγκ, χωρητικότητας 300 θέσεων με άμεση σύνδεση με το εμπορικό κέντρο, και μία “έξυπνη” πλατεία – Smart plaza, σύγχρονο τοπόσημο της πόλης και πόλος έλξης για τους νέους και τους επισκέπτες, παρέδωσε η Διοίκηση Πατούλη, στους Μαρουσιώτες και στις επόμενες γενιές της πόλης.”
(β) στις 31/8/2019, ο νέος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης προαναγγέλλει… “την πραγματοποίηση αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την ολική μεταμόρφωση της πλατείας Αριστοτέλους, με μετατροπή της σε «μία από τις ομορφότερες πλατείες παγκοσμίως με παράλληλη κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ”
Και το Μαρούσι και η Θεσσαλονίκη είναι πόλεις που ανήκουν στην Ελλάδα, όπως και ο Βόλος. Η διαφορά είναι ότι εκεί θέλουν, μπορούν και το αποδεικνύουν. Εμείς στον Βόλο…..”

error: Content is protected !!