ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η πετρελαϊκή Rosneft διέκοψε τις εργασίες σε μονάδα της στο ιρακινό Κουρδιστάν

2751195
MANOLLO GIF
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019, 17:28

Η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Rosneft αποφάσισε να διακόψει, για λόγους ασφαλείας του προσωπικού της, τις εργασίες της σε μια μονάδα παραγωγής στο Ιρακινό Κουρδιστάν, καθώς βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Συρία, δήλωσε ο πρώτος αντιπρόεδρος της εταιρείας Ερίκ Λιρόν, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Interfax.

Ο Λιρόν δήλωσε ότι οι δραστηριότητες σταμάτησαν στην μονάδα παραγωγής 8, η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα, ενώ οι εργασίες στην μονάδα 1 συνεχίζονται ως είχαν.

Ο αντιπρόεδρος της Rosneft δήλωσε επίσης ότι η εταιρεία «δεν αλλάζει τα σχέδιά της στο Κουρδιστάν», αλλά «η εγγύτητα των συνόρων με την Συρία μπορεί να είναι ανασταλτικός παράγων», τονίζοντας ότι «πήγαμε εκεί με σοβαρή και μακροπρόθεσμη προοπτική».

Το 2017 η Rosneft υπέγραψε συμφωνία με την κυβέρνηση του Ιρακινού Κουρδιστάν για την εξαγορά του 80% σε πέντε κοιτάσματα της περιοχής, χωρίς να διευκρίνιση για το ποια ήταν αυτά τα κοιτάσματα.

Το 2018 η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να δραστηριοποιηθεί στα κοιτάσματα Batil, Zawita, Qasrok, Harir-Bejil και Darato. Το πρώτο τρίμηνο του 2019 η Rosneft άρχισε δοκιμαστικές εξορύξεις στο κοίτασμα Bejil στην μονάδα υπ αριθμόν 11, ενώ προγραμματίζει για εφέτος να πραγματοποιήσει σεισμολογικές και γεωλογικές μελέτες.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019, 17:28

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!