Ησυχία… από την Επιτροπή Πολιτών για τη Χαλυβουργία – «Εμείς είμαστε μόνο για την ΑΓΕΤ»

73081544 3158269494243589 682539843149889536 o
stergiou
fotou
728x110 3

Περίεργη ησυχία επικρατεί το τελευταίο διάστημα στους κόλπους της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου, η οποία υποτίθεται οτι πρωτοστατεί ενάντια στην ατμοσφαιρική ρύπανση στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου.

728X100 3 1

Τα στοιχεία που κατέθεσε στον εισαγγελέα η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη κάνουν λόγο για υπερβάσεις ορίων στη Χαλυβουργία, την οποία λίγο – πολύ, η αντιπεριφερειάρχης “δείχνει” ως τον ρυπαντή της περιοχής περιγράφοντας οτι τα κλιμάκια ελέγχου εντόπισαν εντός του εργοστασίου και την δυσοσμία που διαχέεται στην ατμόσφαιρα της πόλης.

Όμως όλα αυτά φαίνεται οτι δεν τα άκουσαν, δεν τα είδαν, δεν τα πληροφορήθηκαν, δε τα διάβασαν τα μέλη της εν λόγω Επιτροπής.

Σε ερώτημα που έθεσε στον εκπρόσωπό της, Στέλιο Λημνιό ο δημοσιογράφος Βασίλης Μπαντίδης, χθες κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, σχετικά με το θέμα, η απάντηση που διατυπώθηκε ήταν η εξής:

“Εμείς είμαστε μία Επιτροπή που δημιουργήθηκε για να μην καίγονται σκουπίδια στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ. Αν υπάρχουν άλλες εστίες ρύπανσης, αυτό είναι κάτι που δε μπορούμε να το αρνηθούμε και ούτε να ξέρουμε το μέγεθος των άλλων εστιών. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι οι υπηρεσίες να κάνουν το καθήκον τους και να είναι δίπλα στον πολίτη.”

Δηλαδή, όπως μας εξηγεί ο κ. Λημνιός, μπορεί να υπάρχουν άλλες πηγές ρύπανσης, μπορεί να υπάρχουν στη Δικαιοσύνη στοιχεία για το ζήτημα, αλλά και τι να κάνουμε τώρα, εμείς είμαστε για άλλο θέμα εδώ!

Πάντως, η εμμονική στάση μελών της Επιτροπής απέναντι μόνο στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ και όχι συνολικά σε όσους ρυπαίνουν το πολεοδομικό συγκρότημα (αν προκύψει από τα στοιχεία οτι το ρυπαίνουν) είναι ύποπτη και απομακρύνει τους πολίτες από τη συμμετοχή τους σε αντίστοιχες δράσεις διαμαρτυρίας.

Δείτε το βίντεο με τη δήλωση του κ. Λημνιού:

 

error: Content is protected !!