ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνεργασία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας με το Ελληνικό κόμμα της Σερβίας

IMG 1564
FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1

Την έναρξη μίας συνεργασίας σε επιχειρηματικό και όχι μόνο επίπεδο εγκαινίασαν σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου κατά την πρώτη τους συνάντηση ο Πρόεδρος του πολιτικού κόμματος των Ελλήνων της Σερβίας κ. Βασίλειος Προβελέγγιος και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης. 

Ο κ. Προβελέγγιος επισκέφθηκε τον κ. Μπασδάνη στο γραφείο του με σκοπό όπως τόνισε αργότερα να ξεκινήσει σε άμεσο χρόνο μία «ανταλλαγή» επιχειρηματικών δράσεων και από τις δύο πλευρές. Ο ίδιος σημείωσε πώς στόχος του είναι μικρές επιχειρήσεις να προωθήσουν τα προϊόντα τους από και προς το Βελιγράδι, όπου αυτή την ώρα κατοικούν 3.000 Ελληνες.

Ο κ. Μπασδάνης υπογράμμισε ότι η Μαγνησία έχει πρόσφορο έδαφος, τόσο για επιχειρηματικές αποστολές σε Νόβισαντ-Βελιγράδι, όσο και για εξαγωγές στους κλάδους της ελιάς, του ελαιολάδου, του κάστανου, της φέτας και άλλων τροφίμων, ακόμη και του μετάλλου και των κατασκευαστικών εταιρειών.

Μάλιστα, ο κ. Προβελέγγιος υπογράμμισε ότι πολύ σύντομα αναμένεται να ανοίξει άμεσα γραφείο εμπορικής διαμεσολάβησης στο Βελιγράδι, όπου θα δίνονται τόσο τεχνικές, όσο και νομικές συμβουλές και πληροφορίες για όσους επιχειρηματίες θελήσουν να μεταβούν την περιοχή.

Μετέφερε άλλωστε και την βούληση του τοπικού Υπουργού Εμπορίου της Αυτόνομης Επαρχίας της Βοϊβοντίνας να ξεκινήσει η προσπάθεια εξωστρέφειας της σέρβικης επιχειρηματικότητας από την περιοχή της Μαγνησίας.

Οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους, στο Βελιγράδι όπου αντιπροσωπεία της Μαγνησίας αναμένεται  να γίνει δεκτή από την επιχειρηματική και πολιτική ηγεσία της περιοχής. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Έλληνες που διαμένουν μόνιμα στην Σερβία αριθμούν τους 15.000. 

error: Content is protected !!