Η NASA «προσγειώθηκε» στη Λάρισα για το διαγωνισμό Space Apps Larissa 2019 (φωτο)

IMG 0471 nasa diagonismos
FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1

Ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής ο διαγωνισμός (και συνέδριο) ΝASA Space Apps Larissa 2019, στο κτήριο της Ιατρικής σχολής στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Το συνέδριο και ο διαγωνισμός πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα και τη στήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών και του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας – Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα. Τον χώρο παραχωρεί η κοσμητεία της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Επίσης ο διαγωνισμός NASA Space Apps Challenge Larissa πραγματοποιείται  σε συνεργασία με τους φορείς  Εverything is Design , Greek New Space Society  ΕΠΕΕΚ,  ΦΕΤΑ Κόμικς, SB technologies, pediasis, Swiss space Tourism, Space Talks, HEXAGONO, MEDinART, Vogue Design, Marlon Hellas, Κοιν.Σ.επ έναστρον.

Η διοργάνωση

Ο Διεθνής Διαγωνισμός NASA Space Apps Challenge, του προγράμματος Ανοικτής Καινοτομίας της ΝASA, συμπεριλαμβάνεται στους μεγαλύτερους παγκόσμιους hackathon, στον οποίο συμμετέχουν ομάδες επιστημόνων, εκπαιδευτών, μηχανολόγων, σχεδιαστές, επιχειρηματίες, μαθητές, καλλιτέχνες, άτομα από το ευρύ πεδίο της τεχνολογίας, των υπολογιστών αλλά και παράλληλα από κάθε είδους ειδικότητα.

Μέσα σε 48 ώρες οι συμμετέχοντες καλούνται να συνεργαστούν και να προτείνουν λύσεις σε προκλήσεις σχετικά με τη γη και το διάστημα.

Στο NASA Space Apps Challenge όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετέχουν. Εάν ενδιαφέρεστε για τη διαστημική επιστήμη και την εξερεύνηση, είστε δημιουργικοί και θέλετε να λύσετε προβλήματα τότε ο διαγωνισμός σας περιμένει!

Περισσότεροι από 18.000 άνθρωποι από 75 χώρες και σε 200 πόλεις σε όλο τον κόσμο συμμετείχαν στην πρόκληση του 2018 International Space Apps Challenge.

Δείτε φωτογραφίες:

Η NASA «προσγειώθηκε» στη Λάρισα για το διαγωνισμό Space Apps Larissa 2019 (φωτο)Η NASA «προσγειώθηκε» στη Λάρισα για το διαγωνισμό Space Apps Larissa 2019 (φωτο)Η NASA «προσγειώθηκε» στη Λάρισα για το διαγωνισμό Space Apps Larissa 2019 (φωτο)Η NASA «προσγειώθηκε» στη Λάρισα για το διαγωνισμό Space Apps Larissa 2019 (φωτο)Η NASA «προσγειώθηκε» στη Λάρισα για το διαγωνισμό Space Apps Larissa 2019 (φωτο)

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!