ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βαγενά: Η κυβέρνηση τώρα ταυτίζεται με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το προσφυγικό

Vagena
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, Άννας Βαγενά-Κηλαηδόνη  μετά από την συνάντηση και ενημέρωση των βουλευτών και φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στις 19/10/19 στη Λάρισα, για το προσφυγικό, σχολιάζει τα εξής:

«Χαιρόμαστε πολύ για την τεράστια μεταστροφή της κυβέρνησης της ΝΔ για το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, που έρχεται τώρα να ταυτιστεί με τις θέσεις που είχε ο  ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση πάνω σε αυτό το θέμα. Ότι  δηλαδή οικογένειες και παιδιά είναι αυτοί που ζητούν της προστασία και την φιλοξενία μας και ότι βεβαίως αυτοί πρέπει να απορροφηθούν από τις τοπικές κοινωνίες, σε διαμερίσματα και άλλους διαθέσιμους χώρους.

Υπάρχει άλλωστε το πρόγραμμα «ΕΣΤΙΑ», το οποίο είναι  χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και χρησιμοποιήθηκε και από τη δική μας κυβέρνηση, με το οποίο δίνονται χρήματα στην ελληνική πολιτεία, για ενοικιάσεις κατοικιών για πρόσφυγες και μετανάστες.

Το πρόβλημά τώρα για την παρούσα κυβέρνηση, που τόσα χρόνια «ξεσήκωνε» τις τοπικές κοινωνίες εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και εναντίον κάθε σκέψης τέτοιου είδους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, είναι το πως θα εξηγήσει και θα πείσει τους πολίτες να τους δεχτούνε.

Βέβαια χαιρόμαστε, που τώρα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες χαρακτηρίζονται από τη ΝΔ, τον αρμόδιο υπουργό αλλά και από τον τύπο ως «οικογένειες και παιδιά», ενώ επί ΣΥΡΙΖΑ «ήταν αρρώστιες, πορνεία, μαστροπεία και κάθε είδους εγκληματικότητα».

Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο.»

Πηγή: onlarissa.gr

KEN
error: Content is protected !!