ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δύο παιδιά σκοτώθηκαν από ρουκέτες νότια της Τρίπολης

2754161

Δύο παιδιά σκοτώθηκαν σήμερα, όταν ρουκέτες έπληξαν το σπίτι τους στα νότια περίχωρα της πρωτεύουσας της Λιβύης, θέατρο φονικών συγκρούσεων από τον Απρίλιο, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, την οποία αναγνωρίζει ο ΟΗΕ.

Άλλα τρία μέλη της ίδιας οικογένειας τραυματίστηκαν, ένα παιδί και οι γονείς του, στη συνοικία Σαλαχεντίν, νότια της Τρίπολης, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Αλ Άμιν αλ Χασέμι.

Οι δυνάμεις της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας κατηγορούν τα στρατεύματα του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ ότι ευθύνονται για τις ρίψεις ρουκετών, χαρακτηρίζοντας «εγκληματία πολέμου» τον ισχυρό άνδρα της ανατολικής Λιβύης, ο οποίος διεξάγει από τον Απρίλιο μια επίθεση για την κατάληψη της Τρίπολης, έδρα της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας.

Νωρίτερα, η Διεθνής Αμνηστία εξέφρασε τη λύπη της για τον μεγάλο αριθμό των άμαχων που έχουν εγκλωβιστεί «μεταξύ των πυρών» στη μάχη που μαίνεται εδώ και σχεδόν 7 μήνες γύρω από την πρωτεύουσα της Λιβύης, κάνοντας λόγο για πιθανά «εγκλήματα πολέμου».

«Οι εμπλεκόμενες πλευρές στη μάχη της Τρίπολης σκοτώνουν και ακρωτηριάζουν έναν πολύ μεγάλο αριθμό άμαχων εξαπολύοντας επιθέσεις» στα τυφλά, αναφέρει σε μια έκθεσή της η μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στο Λονδίνο.

Από τις μάχες έχουν χάσει τη ζωή τους 1.093 άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί 5.752, μεταξύ αυτών δεκάδες άμαχοι, ενώ 128.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί, σύμφωνα με έναν απολογισμό του ΟΗΕ τον Ιούλιο.

Σε ένα δελτίο τύπου, η Unicef έκανε λόγο για 7 παιδιά που σκοτώθηκαν σε διάστημα δύο εβδομάδων, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τα σημερινά θύματα.

«Τα παιδιά δεν είναι στόχος και πρέπει να προστατεύονται κάθε στιγμή, όπου κι αν βρίσκονται. Οι εμπλεκόμενοι στη σύρραξη πρέπει να απέχουν από τις επιθέσεις εναντίον πολιτικών υποδομών, ιδίως κατοικιών, σχολείων, νοσοκομείων» τονίζει η οργάνωση.

Πηγή: ΑΠΕ

KEN 728X100 2

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!