ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λιακούλη: «Υποβαθμισμένο Γ.Ν. Λάρισας σημαίνει υποβάθμιση της δημόσιας υγείας για όλο το νομό»

liakouli vouli
MANOLLO GIF
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Δια ζώσης απάντηση στη Βουλή από τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια αξιώνει η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, σχετικά με την συνολική υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας (Γ.Ν.Λ.).

Υπενθυμίζεται πως παρότι το Γ.Ν.Λ. είχε κατά το παρελθόν μπει σε διαδικασία συγχώνευσης με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, ωστόσο, με απόφαση της προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και συγκεκριμένα με το ν.4600/2019, δρομολογήθηκε η εκ νέου ανεξαρτητοποίησή του.

Οι πρόσφατες εκλογές, όμως, και οι εναλλαγές στην ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου έχουν ατονήσει την παραπάνω προσπάθεια, με αποτέλεσμα το Γ.Ν. Λάρισας να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης. Η Ευαγγελία Λιακούλη, κατόπιν σχετικών καταγγελιών, κάνει λόγο στο κείμενο της ερώτησής της για ένα κατ’ ουσία αποδυναμωμένο και υποβαθμισμένο Νοσοκομείο, το οποίο επιβάλλεται να λάβει άμεσα την δέουσα προσοχή και υποστήριξη από πλευράς του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να επιτελέσει το έργο του.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, η Λαρισαία πολιτικός ζητά πρωτίστως την πλήρη επαναλειτουργία του Τμήματος Γαστρεντερολογίας του Γ.Ν.Λ., η  επιστροφή του οποίου, σημειωτέον, βρισκόταν τους τελευταίους μήνες σε προχωρημένο στάδιο νομοθετικής ρύθμισης, καθώς είχε εγκριθεί από το Υπουργείο Υγείας και εκκρεμούσε μόνο η τελική έγκριση από το Υπουργείο Οικονομικών. Επιπλέον, η βουλευτής Λάρισας ζητά από τον κ. Κικίλια την ενίσχυση και άλλων Τμημάτων του Νοσοκομείου, (Παιδοχειρουργική, Ακτινολογικό, Ουρολογική, Παθολογική, Ορθοπεδική, Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών) με ιατρικό προσωπικό  διαφόρων ειδικοτήτων, προκειμένου το Γ.Ν.Λ. να λειτουργήσει και πάλι με στοιχειώδη επάρκεια.

Πηγή: onlarissa.gr

KEN
error: Content is protected !!