Στη Λάρισα ο Γ.Γ. Χωρικού Σχεδιασμού – 200 εκατ. ευρώ για τα νέα Τοπικά Χωρικά Σχέδια και ολοκλήρωση του 70% σε 4 χρόνια (φωτο)

IMG 20191022 180437 tee xorotaksiko
milonas 728x90 1
FCO Banner 728x110 1

Σε ημερίδα του ΤΕΕ στη Λάρισα με θέμα «Προβλήματα κατά τις διαδικασίες σύνταξης και εφαρμογής του τοπικού χωρικού σχεδιασμού και προτάσεις θεραπείας τους» βρέθηκε ο Γ. Γ. Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης το απόγευμα της Τρίτης.

Ο κ. Μπακογιάννης τόνισε πως στόχος του Υπουργείου είναι μέσα στα επόμενα 3,5 – 4 χρόνια να ολοκληρωθεί ο Νέος Χωρικός Σχεδιασμός στο 70% των συνολικών εκτάσεων της χώρας. Ο προϋπολογισμός για την εκπόνησή του ανέρχεται στα 200.000.000 ευρώ.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Το Τοπικό Χωρικό Σχέδιο έρχεται να αντικαταστήσει αυτό που γνωρίζαμε από παλιά ως Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο στις περιοχές με τους οικισμούς. Πρόκειται πλέον για προεδρικά διατάγματα με τα οποία θα καθορίσουμε χρήσεις γης, όρους δόμησης, την προστασία σε περιοχές με ευαίσθητα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά. Θα καθορίσουν επίσης ζητήματα που έχουν να κάνουν με τους σχεδιασμούς και τα πολεοδομικά πρότυπα.

Άρα λοιπόν σαν Υπουργείο και σαν κράτος έχουμε μια υποχρέωση προς πολίτες και επενδυτές για να γνωρίζουμε τι επιτρέπεται και που σε κάθε περιοχή. Αυτό το κενό έρχεται να καλύψει ο νέος χωρικός σχεδιασμός.»

Μάλιστα συνεχίζοντας ο κ. Μπακογιάννης ανέφερε πως τα χρήματα είναι εξασφαλισμένα και μέσα στα επόμενα 3,5 με 4 χρόνια, χρησιμοποιώντας έναν προϋπολογισμό ύψους 200.000.000 εκατομμυρίων ευρώ, το Υπουργείο αποσκοπεί στο να ολοκληρώσει το νέο χωρικό σχεδιασμό στο 70% των συνολικών εκτάσεων της χώρας.

«Μια τέτοια διαδικασία θα μπορούσε να πάρει παλιότερα από 10 έως 12 χρόνια. Θα κατατεθούν στη Βουλή αλλαγές ως προς την εκπόνηση των τοπικών χωρικών σχεδίων ώστε να μειωθεί ο μέσος χρόνος εκπόνησής τους (από 10-12 σε 3,5 με 4). Το Υπουργείο θα κάνει ειδική πρόσκληση προς τους Δήμους», κατέληξε ο κ. Μπακογιάννης.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, ο αντίδήμαρχος Λάρισας κ. Ντίνος Διαμάντος, ο αντιδήμαρχος Ελασσόνας κ. Δημήτρης Καρανίκας, ο δημοτικός σύμβουλος και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ κ. Δημήτρης Μαβίδης, καθώς και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ κ. Νίκος Παπαγεωργίου.

Δείτε φωτογραφίες:

Στη Λάρισα ο Γ.Γ. Χωρικού Σχεδιασμού - 200 εκατ. ευρώ για τα νέα Τοπικά Χωρικά Σχέδια και ολοκλήρωση του 70% σε 4 χρόνια (φωτο)Στη Λάρισα ο Γ.Γ. Χωρικού Σχεδιασμού - 200 εκατ. ευρώ για τα νέα Τοπικά Χωρικά Σχέδια και ολοκλήρωση του 70% σε 4 χρόνια (φωτο)Στη Λάρισα ο Γ.Γ. Χωρικού Σχεδιασμού - 200 εκατ. ευρώ για τα νέα Τοπικά Χωρικά Σχέδια και ολοκλήρωση του 70% σε 4 χρόνια (φωτο)Στη Λάρισα ο Γ.Γ. Χωρικού Σχεδιασμού - 200 εκατ. ευρώ για τα νέα Τοπικά Χωρικά Σχέδια και ολοκλήρωση του 70% σε 4 χρόνια (φωτο)Στη Λάρισα ο Γ.Γ. Χωρικού Σχεδιασμού - 200 εκατ. ευρώ για τα νέα Τοπικά Χωρικά Σχέδια και ολοκλήρωση του 70% σε 4 χρόνια (φωτο)Στη Λάρισα ο Γ.Γ. Χωρικού Σχεδιασμού - 200 εκατ. ευρώ για τα νέα Τοπικά Χωρικά Σχέδια και ολοκλήρωση του 70% σε 4 χρόνια (φωτο)Στη Λάρισα ο Γ.Γ. Χωρικού Σχεδιασμού - 200 εκατ. ευρώ για τα νέα Τοπικά Χωρικά Σχέδια και ολοκλήρωση του 70% σε 4 χρόνια (φωτο)Στη Λάρισα ο Γ.Γ. Χωρικού Σχεδιασμού - 200 εκατ. ευρώ για τα νέα Τοπικά Χωρικά Σχέδια και ολοκλήρωση του 70% σε 4 χρόνια (φωτο)Στη Λάρισα ο Γ.Γ. Χωρικού Σχεδιασμού - 200 εκατ. ευρώ για τα νέα Τοπικά Χωρικά Σχέδια και ολοκλήρωση του 70% σε 4 χρόνια (φωτο)Στη Λάρισα ο Γ.Γ. Χωρικού Σχεδιασμού - 200 εκατ. ευρώ για τα νέα Τοπικά Χωρικά Σχέδια και ολοκλήρωση του 70% σε 4 χρόνια (φωτο)

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!