Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας για την απεργία στα Νοσοκομεία

ekl 780x405
FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας:

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των γιατρών και εργαζομένων στα Νοσοκομεία ,με αφορμή και την  αυριανή απεργία στις 23 Οκτώβρη . Βρισκόμαστε στο πλευρό τους και καλούμε τον λαό της Λάρισας να στηρίξει τον αγώνα τους, να βάλει στο προσκήνιο και να παλέψει μαζί τους τα αιτήματα για τις σύγχρονες ανάγκες του, οι οποίες δεν είναι άλλες από ένα αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας.

Η πολιτική πρακτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, όπως και της τωρινής της ΝΔ είναι ίδια. Υποστελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων, ώστε να απαξιωθεί στην συνείδηση των λαϊκών στρωμάτων το αγαθό της Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας και να μπορέσει η ιδιωτική πρωτοβουλία να εισχωρήσει με μεγαλύτερη ευκολία. Για αυτό τον λόγο, όπως ανέδειξε και η Διοίκηση της Ένωσης Ιατρών Νοσηλευτριών & Κέντρων Υγείας Λάρισας (ΕΙΝΚΥΛ) ,οι κτιριακές υποδομές του ΓΝΛ βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση και το Νοσοκομείο φαίνεται σαν εγκαταλελειμμένο ενώ το ιατρικό επιστημονικό δυναμικό του ΓΝΛ που υπάρχει δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες του λαού της πόλης μας.

Καλούμε όλα τα Σωματεία, τον λαό της Λάρισας να ενώσει την φωνή του και να διαδηλώσει την Τετάρτη 23 Οκτώβρη στις 10:00 πμ στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, στην Απεργιακή Συγκέντρωση που οργανώνει η ΕΙΝΚΥΛ για να απαιτήσουμε:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τη πλήρη στελέχωση των δημόσιων μονάδων υγείας, πρόνοιας και ΕΚΑΒ. Μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Καμιά απόλυση συμβασιούχου.
  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού
  • Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος και ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες. Λήψη των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της υγείας και ασφάλειας εργαζομένων και ασθενών.
  • Πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας.
  • Κατάργηση κάθε πληρωμής των ασθενών για όλα όσα απαιτούνται για την πρόληψη, θεραπεία και αποκατάσταση της υγείας τους.

Παράλληλα κλιμακώνουμε τη δράση μας με το συλλαλητήριο την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου στις 7:00 μμ, στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας. Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στο «αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο», που μοιράζει νέα προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους, συμπιέζει τους μισθούς με χτύπημα των συλλογικών συμβάσεων και προσθέτει νέα εμπόδια στη συλλογική δράση των εργαζομένων.

Όλοι στη Συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία

ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στις 7:00 μ.μ.

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!