ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μαθητές του Βόλου καθάρισαν την παραλία των Αλυκών [εικόνες]

20191021 1536521 1024x907
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του  18ου Δημοτικού σχολείου Βόλου μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, πάντα ευαισθητοποιημένοι σε θέματα περιβάλλοντος ,  κοινωνικής ευαισθησίας  και ατομικής ευθύνης, συμμετείχαν σήμερα στον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών 2019,  μια εκστρατεία της HELMEPA και του OCEAN CONSERNANCY,  προχωρώντας σε καθαρισμό ακτής-βυθού της παραλίας των Αλυκών σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου, το Λιμεναρχείο Βόλου , τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων και τον Σύλλογο Γονέων του σχολείου.

KENT728X100 1

Στην αρχή ενημερώθηκαν από τους εκπροσώπους του Λιμενικού Σώματος τον κ. Κολτσίδα Ευάγγελο, ανθυπασπιστή  και την κ. Φωτεινή Ευαγγέλου, κελευστή, για το ότι τα απορρίμματα σε θάλασσες και ακτές αποτελούν ένα από τα σοβαρότερα περιβαλλοντικά προβλήματα της εποχής μας. Κι αυτό γιατί απειλούν την υγεία μας, υποβαθμίζουν τη θαλάσσια ζωή και επιβαρύνουν την οικονομία των παραθαλάσσιων κοινωνιών, όπως είναι και η δική μας. Στη συνέχεια ο εθελοντής δύτης της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων κ. Δημήτρης Σούφης, μας έδειξε τη διαδικασία κατάδυσης και τους τρόπους καθαρισμού του βυθού, προκαλώντας μας τεράστιο ενδιαφέρον . Τέλος χωριστήκαμε σε ομάδες, φορέσαμε τα γάντια μας  και προχωρήσαμε στον καθαρισμό της παραλίας καταγράφοντας τα απορρίμματα που βρίσκαμε και διαχωρίζοντας τα ανακυκλώσιμα. Τα δεδομένα που συγκεντρώσαμε με τις ποσότητες, τους τύπους και τις πηγές προέλευσης των απορριμμάτων θα τα στείλουμε στη  HELMEPA που θα τα επεξεργαστεί και θα τα δημοσιεύσει ώστε να βρεθούν και να υιοθετηθούν οι  κατάλληλες πρακτικές για την επίλυση του προβλήματος.

Συμμετέχοντας στην Παγκόσμια Εκστρατεία Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών (ICC), τη μεγαλύτερη στο είδος της στον κόσμο, με πάνω από 13 εκατομμύρια συμμετέχοντες, βελτίωσαν τις γνώσεις τους, έβαλαν ένα λιθαράκι προς τη λύση του προβλήματος και  ανανλεωσαν τη δέσμευσή τους για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος της πατρίδας μας!

      

error: Content is protected !!