ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Ναι» από Χρυσοχοϊδη σε νέο κτίριο για την Πυροσβεστική υπηρεσία Βόλου

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 1024x498 1 1024x498 1024x498 1024x498

Απάντηση, στην κοινοβουλευτική αναφορά της κ. Μακρή σχετικά με το κτιριακό πρόβλημα και την μετεγκατάσταση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, έδωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διά του υπουργού κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. 

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Σύμφωνα με την απάντηση του υπουργού, εξετάστηκαν όλες οι προτεινόμενες λύσεις, μεταξύ αυτών και  η πρόταση του Δήμου Βόλου, για τη δωρεά δύο όμορων οικοπέδων ευρισκομένων στο Ο.Τ. 728 της πολεοδομικής ενότητας Μαχαιρίτσα, Αγίας Βαρβάρας και Αγίου Νεκταρίου, συνολικής έκτασης 3.091,36 τετραγωνικών μέτρων για την ανέγερση των εγκαταστάσεων στέγασης της Π.Υ. Βόλου, η οποία τελικά έγινε αποδεκτή.

Ενδεικτικό δε, της βαρύνουσας σημασίας που αποδίδεται στο ως άνω ζήτημα από το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής αλλά και το Υπουργείο, είναι το γεγονός, ότι το έργο ανέγερσης νέων εγκαταστάσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, μέσω Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα(Σ.Δ.Ι.Τ.), έχει συμπεριληφθεί στο Στρατηγικό και Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Λειτουργίας (Σ.Ε.Π.Α.Λ.) του Πυροσβεστικού Σώματος. 

Τέλος, όπως υπογραμμίζεται από το Υπουργείο, στο πλαίσιο των υφιστάμενων δημοσιονομικών δυνατοτήτων και κατόπιν ιεράρχησης των υποβαλλόμενων αιτημάτων και αναγκών των περιφερειακών Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος, πραγματοποιούνται όλες οι απαραίτητες βελτιωτικές παρεμβάσεις στις κτιριακές εγκαταστάσεις που χρήζουν συντήρησης ή και επισκευής.

error: Content is protected !!