Ερώτηση Λαμπρούλη για τα προβλήματα στις εγκαταστάσεις του ΕΑΚ Λάρισας

lamproulis 780x405
milonas 728x120

Ερώτηση για τα προβλήματα στις εγκαταστάσεις του ΕΑΚ Λάρισας κατέθεσε ο βουλευτής Λάρισας κ. Γιώργος Λαμπρούλης. Αναλυτικά:

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Λάρισας, που αποτελούν τον βασικό πυλώνα ανάπτυξης του αθλητισμού σε ολόκληρο το Νομό Λάρισας, παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα, εξαιτίας της αδυναμίας εξασφάλισης της σωστής συντήρησης τους (λόγω παλαιότητας), στην έλλειψη των απαραίτητων υποστηρικτικών δομών και στην αδυναμία της Διεύθυνσης Αθλητικών Έργων  και Υποδομών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού να καλύψει οικονομικά το τεράστιο εύρος των υποχρεώσεων που προκύπτουν από την ανάγκη τόσο της συντήρησης όσο και της ενεργειακής αναβάθμισης των εθνικών γυμναστηρίων στη Λάρισα και όχι μόνο.

Τόσο η διοίκηση όσο και οι εργαζόμενοι κρούουν τον κώδωνα  του κινδύνου, για την κατάσταση των υποδομών και ζητούν άμεσα από από την Διεύθυνση έργων και Υποδομών της Γ.Γ.Α. να καταγράψει τις ανάγκες συντήρησης και να δρομολογήσει την επίλυσή τους.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τα σοβαρά προβλήματα που εκκρεμούν:

  • Κολυμβητήριο: απαιτούνται η κατασκευή υδροδοτικού δικτύου, εργασίες συντήρησης, προμήθειες απαραίτητες για τη λειτουργία του (αντικατάσταση πλακιδίων μικρής πισίνας, του δικτύου σωληνώσεων περιμετρικά της μεγάλης και μικρής πισίνας, αντικατάσταση βανών και δικτύου ανακυκλοφορίας του νερού, φίλτρων άμμου, του καυστήρα ζεστών νερών, προμήθεια ρομποτικής σκούπας πισίνας, λόγω παλαιότητας και συχνών προβλημάτων της υπάρχουσας)
  • Στάδιο Αλκαζάρ: χρειάζεται μελέτη στατική επάρκειας των κερκίδων του, εργασίες συντήρησης – προμήθειες για τη λειτουργία του , ανακατασκευή το χλοοτάπητα.
  • Κλειστό γυμναστήριο Αλκαζάρ: αναμένεται η απάντηση για την έγκριση ή μη της εκπονηθείσας μελέτης στατική επάρκειας και οι υποδείξεις παρεμβάσεις που τυχόν χρειάζονται για την ενίσχυσή του.
  • Κλειστό γυμναστήριο Νεάπολης: συντήρηση μηχανοστασίου (προμήθεια λεβήτων, καυστήρων), καθώς και επισκευή επτά μονάδων θέρμανσης – ψύξης. Παράλληλα λόγω υποστελέχωσης η τεχνική υπηρεσία, οι επιτροπές διαγωνισμών, οι ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί κ.α. δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες. Συγχρόνως απαιτείται αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος που δημιουργήθηκε με την παραχώρηση της έκτασης περιμετρικά του κλειστού Νεάπολης στη ΓΗΠΕΔΟ Α.Ε, με αποτέλεσμα να θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την ασφαλή λειτουργία της εγκατάστασης.

Έργα που είναι ενταγμένα στο ΠΔΕ από τον Ιούλη του 2017 παρουσιάζουν καθυστέρηση στην υλοποίησή τους όπως η αντιπλημμυρική προστασία του κτιρίου του κλειστού γυμναστηρίου Νεάπολης, οι εργασίες επισκευής και συντήρησης στο ΕΑΚ Λάρισας καθώς και η ενεργειακή αναβάθμιση της εγκατάστασης για τον εκσυγχρονισμό και τη μείωση του κόστους λειτουργίας της.

Με βάση τα ανωτέρω Ερωτάται ο κ. Υπουργός, σε τι ενέργειες θα προβεί ώστε:

  • Να εξασφαλιστούν άμεσα τα απαραίτητα κονδύλια προκειμένου να υλοποιηθούν όλα τα αναγκαία έργα επισκευής- συντήρησης των υποδομών του Εθνικού Αθλητικού κέντρου Λάρισας.
  • Να στελεχωθεί με όλο το αναγκαίο προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!