ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Την ίδρυση Συνταγματικού Δικαστηρίου προτείνει ο Κ. Βελόπουλος

2754725
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019, 16:31

«Ιδεοληψία είναι κάποιοι να λένε ότι νόμος είναι το δίκιο του αφεντικού και κάποιοι άλλοι να λένε ότι νόμος είναι το δίκιο του εργάτη. Εξυπηρέτηση κάνουν και οι μεν και οι δε. Είναι υποκριτικό να επικαλούμαστε τις αποφάσεις του ΣτΕ, αφού υπάρχουν αποφάσεις του που δεν εφαρμόζονται», ανέφερε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις», ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Ένα παράδειγμα, είναι η απόφαση για τους ψευτομουφτήδες στην Θράκη. Κανείς δεν τις έχει εφαρμόσει. Ούτε εσείς ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ΣτΕ έχει αποφασίσει επίσης για τους μισθούς και τις συντάξεις. Κανείς δεν τις εφάρμοσε τις αποφάσεις. Πότε εφαρμόστηκαν οι αποφάσεις του ΣτΕ όταν ήταν εις βάρος της ΕΕ ή όπως η απόφαση για τους ψευτομουφτήδες; Ποτέ!» είπε ο κ. Βελόπουλος.

Συνεχίζοντας σημείωσε ότι «το ΣΤΕ δεν είναι συνταγματικό δικαστήριο. Δεν εκδίδει αποφάσεις για να νομοθετήσουμε. Ας μην κοροϊδευόμαστε Γνωμοδοτική είναι η εισήγησή του και ο καθένας την ερμηνεύει όπως θέλει».

Τέλος ανέφερε ότι «ακούγονται στην αίθουσα διαφορετικές απόψεις για την συνταγματικότητα» και κατέληξε: «Θέλετε να λυθεί το θέμα; Κάντε ένα συνταγματικό δικαστήριο, για να αποφασίζουν οι δικαστές και το τι είναι συνταγματικό και τι όχι».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019, 16:31

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!