ΕΛΜΕ Μαγνησίας: Παράσταση διαμαρτυρίας για τα κενά στα σχολεία

Elme Magnesias
milonas 728x90 1
728x110 2

Με τέσσερα θέματα συνεδριάζει η γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας. Συγκεκριμένα:

  1. Διορισμοί στην Ειδική Αγωγή

Ο διορισμός των 4.500 εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή μετατίθεται συνεχώς σ’ ένα απροσδιόριστο χρόνο και πιθανά  να μην γίνει μέσα στο 2019 (;) εφόσον δεν έχουν εκδοθεί ακόμη οι πίνακες του ΑΣΕΠ. Άραγε γιατί υπάρχει αυτή η καθυστέρηση; Ποια η έμπρακτη υποστήριξη του Υπουργείου στην ΕΑΕ; Ή μένει το Υπουργείο και η Υπουργός μόνο στα λόγια; 

Επιβάλλεται να γίνουν εδώ και τώρα οι 4.500 διορισμοί που έχουν ψηφιστεί και αναγγελθεί, αν και δεν καλύπτουν αν και δεν καλύπτουν τις ανάγκες των δομών της ΕΑΕ. Ο αριθμός αυτός καλύπτει μόνο τις οργανικές ανάγκες των ΣΜΕΑΕ και των 2 βαθμίδων σε διδακτικό προσωπικό, ΕΕΠ και ΕΒΠ, των ΚΕΣΥ και μέρος των Τμημάτων Ένταξης. Οι ΣΜΕΑΕ της β’βάθμιας Ειδικής Αγωγής παρουσιάζουν 1800 οργανικά κενά, άρα οι θέσεις που πρέπει να καλυφθούν από τους 4.500 διορισμούς δεν μπορεί να είναι λιγότερες από τα κενά. 

  1. Λειτουργικά κενά για αναπληρωτές

Βρισκόμαστε στ τέλος Οκτώβρη και υπάρχουν ακόμη σοβαρά κενά στη Γενική Παιδεία, στα Τμήματα Ένταξης, στο Μουσικό Σχολείο. Επίσης δεν έχουν προσληφθεί οι αναπληρωτές για τη λειτουργία των 10 εγκεκριμένων ΖΕΠ στο Ν. Μαγνησίας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα παρουσιάζεται στον κλάδο ΠΕ 04 φυσικών επιστημών και στον κλάδο ΠΕ 08 καλλιτεχνικών. 

Θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας από το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ την Τετάρτη 23/10 στις 12.30 μμ.

  1. Γ.Σ. της ΕΛΜΕ

Η Γ.Σ. θα γίνει την Πέμπτη 31/10 στις 6.30 στο 3ο Γυμνάσιο – Εσπερινό Γυμνάσιο Βόλου. Επισυνάπτεται η εισήγηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ. 

  1. Οικονομική Ενίσχυση

Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας συμμετέχει στην κάλυψη εξόδων για τη θεραπεία του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ.

error: Content is protected !!