ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Για εννιά μήνες στον Βόλο 38 αμερικανικά στρατιωτικά ελικόπτερα

ap 17297442990805
milonas 728x120

Στο Στεφανοβίκειο του Βόλου, στην έδρα της Αεροπορίας Στρατού των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων άρχισε η ανάπτυξη 38 αμερικανικών στρατιωτικών ελικοπτέρων της 3ης Αεροπορικής Ταξιαρχίας Στρατού των ΗΠΑ (3rd Combat Aviation Brigade).

Όπως έγραψε το ethnos.gr η αμερικανική δύναμη θα πραγματοποιήσει εκπαιδεύσεις και ασκήσεις μαζί με Ελληνες χειριστές ελικοπτέρων αλλά και επίλεκτες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τα ελικόπτερα έφτασαν αποσυναρμολογημένα μέσα σε κοντέινερ στο λιμάνι του Βόλου και  ήδη άρχισε η μεταφορά τους μέσα στη βάση στο Στεφανοβίκειο. Πρόκειται για ελικόπτερα τύπου Apache, Black Hawk και Chinook. Συνολικά στο Στεφανοβίκειο θα εγκατασταθούν περίπου 250 στελέχη της αμερικανικής Ταξιαρχίας, τόσο χειριστές όσο και μηχανικοί, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό, μαζί με οχήματα υλικά και ειδικές εγκαταστάσεις που είναι απαραίτητα για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων.

Η 3η Αεροπορική Ταξιαρχία Στρατού των ΗΠΑ θα αναπτυχθεί σε Βέλγιο, Βουλγαρία, Δημοκρατία της Τσεχίας, Δανία, Εσθονία, Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Κάτω Χώρες, Νορβηγία, Πολωνία και θα παραμείνει στην Ευρώπη σχεδόν για εννιά μήνες.

error: Content is protected !!