Ενότητα ζήτησε ο πρόεδρος της χώρας κατά την εθνική εορτή

2756597
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2019, 19:54

KENT728X100 1

Την ανάγκη προώθησης εκείνων που ενώνουν και που οδηγούν στις καλύτερες λύσεις, τόνισε ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν στην πανηγυρική ομιλία του με την ευκαιρία της σημερινής 64ης επετείου της αυστριακής Ανεξαρτησίας και Ουδετερότητας, ενώ στο ίδιο πνεύμα μίλησε στις επίσημες τελετές και η υπηρεσιακή ομοσπονδιακή καγκελάριος Μπριγκίτε Μπίρλαϊν.

Η σημερινή επέτειος της Αυστριακής Ανεξαρτησίας και Ουδετερότητας γιορτάστηκε σε ολόκληρη τη χώρα σε επίσημες τελετές με συμμετοχή της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας, αλλά και με πλήθος εκδηλώσεων πανηγυρικού χαρακτήρα με την συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων λαού.

Οι εκδηλώσεις άρχισαν το πρωί με καταθέσεις στεφάνων από τον πρόεδρο Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση με επικεφαλής την καγκελάριο Μπριγίτε Μπίρλαϊν, στην Πλατεία Ηρώων στο κέντρο της Βιέννης, στο μνημείο για τους πεσόντες των δύο Παγκοσμίων Πολέμων και της αυστριακής Αντίστασης.

Στις εκδηλώσεις και τις επιδείξεις των αυστριακών ενόπλων δυνάμεων στην Πλατεία των Ηρώων αλλά και σε γειτονικές πλατείες, βρέθηκαν στη διάρκεια των εκδηλώσεων εκατοντάδες , χιλιάδες πολίτες, σύμφωνα με έναν αποψινό απολογισμό των αρχών.

Πολλές χιλιάδες ήταν οι επισκέπτες τόσο στο προεδρικό μέγαρο (στα παλιά ανάκτορα του Χόφμπουργκ, όπου στεγάζεται προσωρινά και η αυστριακή Βουλή λόγω των έργων ανακαίνισης του κτιρίου της) και την καγκελαρία, όσο και σε υπουργεία, που είχαν ανοίξει σήμερα τις αίθουσες τους στο κοινό.

Η 26η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως εθνική επέτειος στην Αυστρία, σε ανάμνηση της 26ης Οκτωβρίου 1955 όταν η χώρα – έπειτα από δέκα χρόνια διαίρεσης της σε τέσσερις ζώνες επιρροής μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου – επανακτούσε την πλήρη κυριαρχία της, με την αποχώρηση και του τελευταίου ξένου στρατιώτη των τεσσάρων συμμαχικών δυνάμεων (ΗΠΑ, Σοβιετική ΄Ενωση, Γαλλία και Αγγλία), και η αυστριακή Βουλή ψήφιζε το Συνταγματικό Νόμο για τη Διαρκή Ουδετερότητα της Αυστρίας.

Η αυστριακή ουδετερότητα φυλάσσεται ως “κόρη οφθαλμού” από τον αυστριακό λαό, ο οποίος στη συντριπτική πλειονότητά του (σε ποσοστό ακόμη και πάνω από 80%) τοποθετείται υπέρ της διατήρησής της και το γεγονός αυτό – που επιβεβαιώνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις — έχει οδηγήσει τα πολιτικά κόμματα της αυστριακής Βουλής να υπεραμύνονται του καθεστώτος ουδετερότητας της Αυστρίας.

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2019, 20:11

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!