Τουλάχιστον 67 νεκροί στην Αιθιοπία σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

2756434
MANOLLO GIF
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2019, 11:21

Τουλάχιστον 67 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη διάρκεια διαδηλώσεων στην Αιθιοπία αυτή την εβδομάδα, οδηγώντας τον αμφιλεγόμενο πολιτικό της αντιπολίτευσης Τζάουαρ Μοχάμεντ να κατηγορήσει χθες Παρασκευή τον πρωθυπουργό της χώρας και βραβευμένο με Νόμπελ Ειρήνης Άμπι Άχμεντ ότι συμπεριφέρεται «σαν δικτάτορας».

«Ο συνολικός αριθμός των νεκρών στην Ορόμια είναι 67», ανάμεσά τους πέντε αστυνομικοί, ανακοίνωσε χθες ο διοικητής της περιφερειακής αστυνομίας Κεφιαλέου Τεφέρα.

Τα βίαια επεισόδια ξεκίνησαν την Τετάρτη από την πρωτεύουσα Αντίς Αμπέμπα, προτού επεκταθούν στην επαρχία Ορόμια, όταν υποστηρικτές του Μοχάμεντ βγήκαν στους δρόμους καίγοντας λάστιχα και εγείροντας οδοφράγματα, με αποτέλεσμα να κλείσουν τους δρόμους σε πολλές πόλεις.

Ο διοικητής της αστυνομίας διαβεβαίωσε ότι τα βίαια επεισόδια έχουν σταματήσει στην Ορόμια.

Όμως αργά χθες το βράδυ ο Φισέχα Τέκλε ερευνητής της Διεθνούς Αμνηστίας δήλωσε στο AFP ότι εξακολουθεί να λαμβάνει πληροφορίες που κάνουν λόγο για επιθέσεις.

Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Άμπο, πόλη που βρίσκεται δυτικά της πρωτεύουσας, όταν οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον των διαδηλωτών. Βίαια επεισόδια μεταξύ μελών διαφορετικών φυλών και θρησκειών ξέσπασαν και στην Ντοντόλα, τη Χάρα, την Αντάμα και την Μπαλερόμπε.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2019, 11:21

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!