Ολοκληρώθηκαν οι διεργασίες του 1ου Περιφερειακού Συμβουλίου Νέων στη Λάρισα (φωτο)

IMG 1385 perifereiako newn
MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής οι διεργασίες του 1ου Περιφερειακού Συμβουλίου Νέων Θεσσαλίας, οι οποίες ξεκίνησαν την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου στη Λάρισα.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο και πρωτοποριακό εγχείρημα που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή νέων ηλικίας 17-25 ετών, ανεξαρτήτως του αντικειμένου των σπουδών τους και χωρίς κόστος συμμετοχής.

Σκοπός του συνεδρίου ήταν να δώσει φωνή στους νέους προκειμένου να εκφράσουν τις ανησυχίες τους αλλά και να δώσουν λύσεις σχετικά με ζητήματα της περιοχής. Ακόμα, να τους εξοικειώσει με τον τρόπο λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης, να δώσει την ευκαιρία να αυξήσουν την ρητορική τους δεινότητα, καθώς και το αίσθημα ευθύνης και συνειδητοποίησης της συνέπειας λόγων και έργων. Και τέλος, να προωθήσει την έννοια της δημοκρατίας μέσω της ενεργούς ενασχόλησης των νέων με τα κοινά.

Οι συνεδριάσεις διεξήχθησαν στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέματα:

  • Οικονομίας (Clusters, Start up επιχειρήσεις),
  • Τεχνολογίας και Ανάπτυξης (Τεχνολογικό Ίδρυμα στα Τρίκαλα με summer academy, Ανάπλαση του λιμανιού του Βόλου),
  • Κοινωνίας και Περιβάλλοντος (Ογκολογικό κέντρο, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας)

Η οργανωτική επιτροπή αποτελούταν από τους Ντίνο Ψύρρα, Γιώργο Μαλισόβα, Αγγελική Νιτσάκου, Στέλλα Μίτιλη, Τάσο Καραχριστιανίδη, Δημήτρη Σακοράφα και Ιωάννα Μπαγιώτη.

Τα πρακτικά της συζήτησης όπως και οι κατατεθειμένες τελικές προτάσεις θα παραδοθούν στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, ο οποίος μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Νίκο Λιούπα βρέθηκαν στο «κλείσιμο» των διεργασιών και συνομίλησαν με τους συμμετέχοντες.

Δείτε φωτογραφίες:

Ολοκληρώθηκαν οι διεργασίες του 1ου Περιφερειακού Συμβουλίου Νέων στη Λάρισα (φωτο)Ολοκληρώθηκαν οι διεργασίες του 1ου Περιφερειακού Συμβουλίου Νέων στη Λάρισα (φωτο)Ολοκληρώθηκαν οι διεργασίες του 1ου Περιφερειακού Συμβουλίου Νέων στη Λάρισα (φωτο)Ολοκληρώθηκαν οι διεργασίες του 1ου Περιφερειακού Συμβουλίου Νέων στη Λάρισα (φωτο)Ολοκληρώθηκαν οι διεργασίες του 1ου Περιφερειακού Συμβουλίου Νέων στη Λάρισα (φωτο)Ολοκληρώθηκαν οι διεργασίες του 1ου Περιφερειακού Συμβουλίου Νέων στη Λάρισα (φωτο)Ολοκληρώθηκαν οι διεργασίες του 1ου Περιφερειακού Συμβουλίου Νέων στη Λάρισα (φωτο)Ολοκληρώθηκαν οι διεργασίες του 1ου Περιφερειακού Συμβουλίου Νέων στη Λάρισα (φωτο)Ολοκληρώθηκαν οι διεργασίες του 1ου Περιφερειακού Συμβουλίου Νέων στη Λάρισα (φωτο)Ολοκληρώθηκαν οι διεργασίες του 1ου Περιφερειακού Συμβουλίου Νέων στη Λάρισα (φωτο)Ολοκληρώθηκαν οι διεργασίες του 1ου Περιφερειακού Συμβουλίου Νέων στη Λάρισα (φωτο)Ολοκληρώθηκαν οι διεργασίες του 1ου Περιφερειακού Συμβουλίου Νέων στη Λάρισα (φωτο)Ολοκληρώθηκαν οι διεργασίες του 1ου Περιφερειακού Συμβουλίου Νέων στη Λάρισα (φωτο)Ολοκληρώθηκαν οι διεργασίες του 1ου Περιφερειακού Συμβουλίου Νέων στη Λάρισα (φωτο)Ολοκληρώθηκαν οι διεργασίες του 1ου Περιφερειακού Συμβουλίου Νέων στη Λάρισα (φωτο)Ολοκληρώθηκαν οι διεργασίες του 1ου Περιφερειακού Συμβουλίου Νέων στη Λάρισα (φωτο)Ολοκληρώθηκαν οι διεργασίες του 1ου Περιφερειακού Συμβουλίου Νέων στη Λάρισα (φωτο)

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 1
error: Content is protected !!