Βόλος: Αισιοδοξία στους κατασκευαστές μετά την αναστολή ΦΠΑ

main 1517987908 7858731
stergiou
fotou
728x110 3

Αισιόδοξοι για την αναθέρμανση της κτηματαγοράς και των αγοραπωλησιών με την αναστολή του ΦΠΑ για τα επόμενα τρία χρόνια, δηλώνουν οι κατασκευαστές της Μαγνησίας. Όπως τονίζουν σε δηλώσεις τους στο ΤheNewspaper.gr ο δυσβάστακτος συντελεστής του 24% που ίσχυε μέχρι σήμερα είχε ως συνέπεια τα καινούρια ακίνητα να μην είναι καθόλου ανταγωνιστικά, κάτι που αλλάζει οριστικά με το νέο μέτρο.

728X100 3

Το «πάγωμα» του ΦΠΑ για τα επόμενα τρία χρόνια φέρνει σημαντικά οφέλη σε πολλούς τομείς.

Θα «ξαναζωντανέψουν» δεκάδες επαγγέλματα που σχετίζονται με την οικοδομή. Παράλληλα, οι αγοραστές θα μπορούν να αγοράσουν πλέον ακίνητα σε πολύ καλές και ανταγωνιστικές τιμές, ενώ θα βελτιωθεί και η ρευστότητα στις τράπεζες, καθώς θα «ξεπαγώσουν» τα δάνεια των κατασκευαστών και των εργολάβων.

Σύμφωνα με τoυς κτηματομεσίτες, το μέτρο εκτιμάται ότι θα δώσει ώθηση στην κτηματαγορά , καθώς ήδη τον τελευταία χρόνο οι αυξήσεις στις πωλήσεις των ακινήτων υπολογίζονται στο 67%, ενώ αναμένεται μεγαλύτερη αύξηση αμέσως μετά την εφαρμογή του μέτρου.

Ήδη στον Βόλο, αρκετές κατασευαστικές εταιρείες ετοιμάζονται να ξεκινήσουν την ανέγερση νέων οικοδομών τους επόμενους μήνες, ενώ “ανάσα” θα πάρει και η αντιπαροχή.

error: Content is protected !!