Το μήνυμα του δημάρχου Αλμυρού Β. Χατζηκυριάκου για την 28η Οκτωβρίου

RolleUp 2 1
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

 

“Η 28η Οκτωβρίου 1940, αποτελεί ορόσημο στη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Τότε, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες της εποχής, με αυταπάρνηση και ηρωισμό αγωνίστηκαν για τα πιο μεγάλα και σπουδαία ιδανικά, πετυχαίνοντας λαμπρές νίκες μέσα σε αφάνταστα δύσκολες συνθήκες.

KENT728X100

Μα οι επέτειοι, δεν έχουν καμιά σημασία να γιορτάζονται, αν τα μηνύματά τους δεν εισχωρούν και δεν παίρνουν την αξία που τους αρμόζει μέσα στις ζωές των μεταγενέστερων.

Στις σκοτεινές εποχές της ολόπλευρης κρίσης που βιώνουμε και με τα σύννεφα του πολέμου να συγκεντρώνονται πάνω από την Ανατολική Μεσόγειο, τα διδάγματα των μαχητών του ’40 οφείλουν να αποτελέσουν άσβεστο φάρο και αθάνατο παράδειγμα της αντίστασης για την διαφύλαξη της σημαντικότερης αξίας κάθε λαού, της Ελευθερίας της Πατρίδας.

Η συλλογικότητα, η αλληλεγγύη, η ανιδιοτέλεια, η φιλοπατρία, ο ηρωισμός, οι διαχρονικές αυτές αξίες που ενέπνευσαν τον αγώνα των Ελλήνων του 1940, να αποτελέσουν έμπνευση και στον καθημερινό αγώνα και μόχθο των Ελλήνων του 2019.

Να αξιοποιήσουμε τα διδάγματα και τις παρακαταθήκες του παρελθόντος μας που ελάχιστοι λαοί έχουν να επιδείξουν, και να ξαναδώσουμε ο καθένας στον τόπο του και όλοι μαζί στην Ελλάδα την προοπτική, και τον δυναμισμό που της αξίζει.

Να αποδείξουμε έμπρακτα τον απέραντο σεβασμό μας στις θυσίες των προγόνων μας και την απόλυτη αφοσίωσή μας στα όνειρα και τις ελπίδες της νέας γενιάς.

Οι εθνικές επέτειοι δεν έχουν ανάγκη από μεγάλα και θριαμβικά λόγια.

Χρειάζονται μόνο να καίει άσβεστη η φλόγα που μεταφέρει το νόημά τους στους κατοπινούς. Κι αυτό, πιστεύω πως έχουμε τη δύναμη να το πετύχουμε.

Χρόνια Πολλά σε όλους και όλες!!”

-Ο-
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΥΡΟΥ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΣ
error: Content is protected !!