Δήμος Βόλου: Κανένα πρόβλημα στην οικονομική λειτουργία της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ

20180825 172244 1 1024x487 1
MANOLLO GIF
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

“Πρόχειρη, βιαστική και άστοχη αποδεικνύεται, βάσει των επίσημων στοιχείων, η επερώτηση του επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, Απ. Παπαδούλη, που επιχείρησε να καταδείξει προβλήματα στην οικονομική λειτουργία του ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, ερμηνεύοντας αυθαίρετα και λανθασμένα τα οικονομικά στοιχεία”, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Βόλου, και συνεχίζει:

KEN

“Ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος, τόνισε ότι η επιχείρηση παρελήφθη ελλειμματική και παρ’ όλα αυτά καθ’ όλη τη διάρκεια της πενταετίας οι χρήσεις ήταν θετικές, ενώ υπογράμμισε ότι ο Δήμος Βόλου θα συνεχίζει να συμβάλει οικονομικά σε ετήσια βάση την ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ καθώς το έργο που επιτελείται αφορά τον ευαίσθητο τομέα της Κοινωνικής Πρόνοιας και της κάλυψης αναγκών των μη προνομιούχων συμπολιτών μας.

Επίσης σε γραπτή της απάντηση η Δημοτική Αρχή, δια της προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης, κ. Νατάσας Μορφογιάννη υπογράμμισε πως «άστοχο» δεν είναι το διαχειριστικό αποτέλεσμα της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ όπως ισχυρίζεται ο κύριος Παπαδούλης, αλλά η λανθασμένη ανάγνωση και ερμηνεία των οικονομικών στοιχείων της Κοινωφελούς. Ο κύριος Παπαδούλης βιάστηκε να βρει δήθεν πρόβλημα στην λειτουργία της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ και στην βιασύνη του

Α. Δεν εξέτασε τη διαχρονική οικονομική κατάσταση της επιχείρησης από την ίδρυσή της.

Β. Δεν συμπεριέλαβε στην ανάλυσή του τα πάγια στοιχεία, τις απαιτήσεις και τα ταμειακά διαθέσιμα.

Η πραγματική εικόνα της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ έχει ως εξής :

1) Η ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ είναι προϊόν συγχώνευσης 9 πρώην Κοινωφελών Επιχειρήσεων τον Ιούλιο του 2011. Η ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ παρέλαβε ζημιές από τις πρώην Κοινωφελείς επιχειρήσεις 3.397.611 ευρώ.

2) Από το 2011 μέχρι σήμερα η ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ παρουσιάζει σταθερά κερδοφορία κάθε χρόνο. Συνολικά η κερδοφορία για αυτό το διάστημα από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, φτάνει το ποσό των 2.215.489 ευρώ.

3) Όσον αφορά την «καθαρή θέση» της επιχείρησης, ενώ το 2011 με την ίδρυσή της είχε αρνητική θέση κατά 676.574 ευρώ στις 31-12-2018 παρουσιάζει θετική θέση ποσού 1.596.630 ευρώ.

4) Το «Ακάλυπτο κεφάλαιο» όπως αναφέρει ο επερωτών δεν δείχνει από μόνο του το οικονομικό μέγεθος της επιχείρησης, αν δεν ληφθούν υπόψη και τα υπόλοιπα μεγέθη του Ισολογισμού, όπως τα πάγια στοιχεία, οι απαιτήσεις και τα ταμειακά διαθέσιμα. Ενδεικτικά, τα ταμειακά διαθέσιμα στις 31-12-2018 ήταν 1.010.612 ευρώ.

Επομένως, αν υπάρχει ευθύνη, αυτή ανήκει στις πρώην Κοινωφελείς που συγχωνεύτηκαν στην ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ.

Τέλος, αναφορικά με τη στάση της Δημοτικής Αρχής ως προς τη βιωσιμότητα της Επιχείρησης να αναφερθεί ότι ο Δήμος Βόλου θα συνεχίζει να συμβάλει οικονομικά σε ετήσια βάση την ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ με ό,τι ποσό απαιτείται για την καλή λειτουργία της αφού αναγνωρίζει το έργο που επιτελείται στον ευαίσθητο τομέα της Κοινωνικής Πρόνοιας και της κάλυψης αναγκών μη προνομιούχων συμπολιτών μας.”

error: Content is protected !!