«Μαζί για τον Βόλο»: Ζητά την ακύρωση του άρθρου 178 του πολυνομοσχεδίου

MAZI
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Με πρόταση ψηφίσματος που καταθέτει στον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου Βόλου, η παράταξη του Ιάσονα Αποστολάκη “Μαζί για τον Βόλο” ζητά την κατάργηση του άρθρου 178 του πολυνομοσχεδίου που υπερψηφίστηκε από τη Βουλή.

KEN 2

Ειδικότερα, η πρόταση αναφέρει:

Προς τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

30.10.2019

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, υπερασπιζόμενο τον αποκλειστικά δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου, την σταθερή και επαρκή χρηματοδότηση του από την Κεντρική Διοίκηση αλλά και την ανάγκη επαρκούς στελέχωσης αυτού με μόνιμο προσωπικό με πλήρη και εργασιακά δικαιώματα ζητά την ακύρωση του άρθρου 178 που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τον τίτλο «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις».

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο άρθρο, θα υπάρχει η δυνατότητα να οδηγηθούν οι Πρωτοβάθμιοι ΟΤΑ ουσιαστικά χωρίς κανένα περιορισμό ακόμα και με ισχνή πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, στην σταδιακή και μετέπειτα πλήρη ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών όπως της συλλογής και μεταφοράς στερεών αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών, καθαριότητας κοινόχρηστων χώρων και δημοτικών κτιρίων, συντήρησης χώρων πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού κ.α. Χωρίς αιτιολογημένη καν έκθεση, θα μπορεί να συνάπτονται δημόσιες συμβάσεις σύμφωνα με τις διατάξεις του 4416/2016 για την Εκτέλεση των παραπάνω  υπηρεσιών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου δεσμεύεται ότι παρόλο που ψηφίστηκε το εν λόγω άρθρο, δεν θα το ενεργοποιήσει και θα κινηθεί αποκλειστικά στο πνεύμα όσων ορίζονταν στο άρθρο 61 του ν. 3979/2011, το οποίο προβλέπει ότι καθορίζεται με σαφήνεια το αντικείμενο των παρεχόμενων υπηρεσιών αλλά και η διάρκεια και η περιοχή, εντός της οποίας αυτές παρέχονται. Επίσης ότι για την λήψη απόφασης απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ και καλεί την κυβέρνηση να ανοίξει διάλογο  με τα θεσμικά όργανα ΚΕΔΕ- ΠΕΔ Θεσσαλίας, ΠΟΕ-ΟΤΑ, αφού αυτός είναι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστούν χρόνια προβλήματα της Τ.Α.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοτικής Παράταξης ‘’ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΛΟ΄΄

ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΙΑΣΩΝ

ΓΑΝΤΖΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ ΦΩΤΕΙΝΗ

ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΕΛΕΝΗ

ΤΣΙΤΟΥΜΗ ΔΙΑΛΕΧΤΗ

error: Content is protected !!