Βόλος: Στα Δικαστήρια σέρνουν την τοπική ΝΔ για απλήρωτα ενοίκια

Στιγμιότυπο 2019 10 30 1.04.28 μμ
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου θα συζητηθεί αύριο Πέμπτη η αγωγή απόδοσης μισθίου που έχει καταθέσει η Λαϊκή Βιβλιοθήκη εις βάρος της ΝΟΔΕ Μαγνησίας, η οποία φέρεται να οφείλει ενοίκια πολλών μηνών. Θεωρητικά, η δικαστική απόφαση μπορεί και να σημάνει την έξωση της κομματικής οργάνωσης της ΝΔ από τα γραφεία της στο Μέγαρο Κισσός, στην διασταύρωση των οδών Ιωλκού και Ιάσονος. Το θέμα έφερε πρώτο στη δημοσιότητα το Τhenewspaper.gr προ εβδομάδων και πολλοί ήταν που θορυβήθηκαν από την έκταση που πήρε το ζήτημα, καθώς ενώ χρησιμοποιούν τις “πλάτες” της κομματικής οργάνωσης για να ανελιχθούν στα πολιτικά αξιώματα, μετρημένοι στα δάκτυλα ήταν αυτοί που πλήρωναν τις συνδρομές τους.

KENT728X100

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσό που επιδικάζεται στην αγωγή είναι της τάξεως των 5.500 ευρώ και αν το διαιρέσουμε με το ποσό των 350 ευρώ που είναι το κόστος του ενοικίου των γραφείων, αντιλαμβάνεται κανείς ότι τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος στο Βόλο λειτουργούν απλήρωτα πάνω από ένα χρόνο!

Αμέσως τίθεται το ερώτημα ποιοι πληρώνουν κανονικά τις συνδρομές τους στο κόμμα για να βγουν και οι υποχρεώσεις των γραφείων της ΝΟΔΕ και ποιοι απλά…κάνουν πολιτική καριέρα εις υγείαν των κορόιδων… Αιχμηρή στις δηλώσεις της για το θέμα εμφανίστηκε σε σημερινές ραδιοφωνικές της δηλώσεις η κυβερνητική βουλευτής Ζέττα Μακρή, που σημείωσε με νόημα ότι ακόμη και την περίοδο που δεν ήταν βουλευτής πλήρωνε κανονικά τις συνδρομές της, κάτι που αποδεικνύεται και από τα παραστατικά, αφού οι πληρωμές γίνονταν πάντα μέσω Τραπέζης.

Να σημειωθεί ότι τα τελευταία τριάμισι χρόνια, που στο τιμόνι της ΝΟΔΕ Μαγνησίας βρίσκεται ο κ. Δήμος Νταόπουλος, έχει ανοιχθεί τραπεζικός λογαριασμός στο όνομα της ΝΟΔΕ, ενώ έχει τοποθετηθεί και μηχάνημα POS για την διευκόλυνση των μελών. Ελάχιστοι είναι ωστόσο αυτοί που προσήλθαν να πληρώσουν τη συνδρομή τους, με συνέπεια αυτή την ώρα τα κομματικά γραφεία της ΝΔ που κυβερνά την χώρα, να παραμένουν απλήρωτα. “Όσοι έχουν πληρώσει, έχουν και τα αποδεικτικά τους”, δηλώνει με νόημα στο Τhenewspaper.gr ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μαγνησίας.

Για την καλύτερη και πιο…δίκαιη κατανομή των συνδρομών, υπήρχε συγκεκριμένος “τιμοκατάλογος” από τη ΝΟΔΕ Μαγνησίας που εδώ και 3,5 χρόνια λειτουργεί με τη συνδρομή εθελοντών, αφού και οι δύο γραμματείς (η μία πληρωνόταν από τα κεντρικά της ΝΔ) έχουν σταματήσει να εργάζονται, καθώς θεωρήθηκε ασύμφορο να λειτουργεί η ΝΟΔΕ με τη συνδρομή γραμματείας! Έτσι, για τον “γαλάζιο” Δήμαρχο η μηνιαία συνδρομή κυμαίνονταν στα 30 με 50 ευρώ, για τον πολιτευτή του κόμματος στα 25 ευρώ, ενώ για τον βουλευτή στα 100 ευρώ.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι -σύμφωνα με το ρεπορτάζ- από τους γαλάζιους Δημάρχους της Μαγνησίας ένας μόνο πλήρωσε μία φορά τα τελευταία 3 χρόνια, ενώ υπήρξε και υποψήφιος για τον Δημαρχιακό θώκο που ενώ εμφανιζόταν να “καίγεται” για το κομματικό χρίσμα, δεν είχε την ανάλογη …πρεμούρα στην καταβολή της συνδρομής προς το κόμμα…

Από τον χώρο της Αυτοδιοίκησης πάντως, ούτε από τον Β’ βαθμό εκφράστηκε ιδιαίτερη ζέση…για την πληρωμή των συνδρομών, ασχέτως αν ορισμένοι από αυτούς, σκέφτονται από τώρα, βουλευτικά αξιώματα και την…ανάλογη δόξα.

Από τους πολιτευτές, ελάχιστοι ήταν αυτοί που ήταν πλήρωσαν, ενώ υπήρξαν και οι…άλλοι, που ενώ φαντασιώνονταν ως πολιτευτές βουλευτικά και κυβερνητικά αξιώματα, έπαιρναν μέρος σε τραπέζια και κομματικά κεράσματα και όταν έρχονταν η ώρα…του λογαριασμού, απλά έφευγαν, σφυρίζοντας κλέφτικα…

Υπάρχει καταγεγραμμένη και η κατηγορία πολιτευτών που “αξιοποιούν” τη ΝΟΔΕ, καταλαμβάνουν κυβερνητικές θέσεις και απλά…εξαφανίζονται, αφήνοντας έκθετη την κομματική οργάνωση που οφείλει κατά τα άλλα να υπερασπιστεί και να επικοινωνήσει το κυβερνητικό τους έργο…

Το ζήτημα είναι ότι αυτή την ώρα καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες από τα στελέχη της ΝΟΔΕ, ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες εξελίξεις που θα εκθέσουν το κόμμα που επανήρθε στη διακυβέρνηση της χώρας με όραμα την ανάπτυξης και τις επενδύσεις και δέσμευση τη διαφάνεια…

Ε.Θ.

error: Content is protected !!