«Ειρήνη Υμίν»: Τα βρήκαν Λούλης – Ιγνάτιος

73539169 1074097109595641 8151466994273615872 n
FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1

Ημερομηνία ορόσημο για τις μεταξύ τους σχέσεις αποτελεί η 28η Οκτωβρίου για τον βιομήχανο και γενικό γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Κώστα Λούλη και τον Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο.

Ο κ. Λούλης είχε στο παρελθόν αντιπαρατεθεί έντονα με τον τοπικό επίσκοπο της Εκκλησίας γα θέματα που αφορούσαν μεγάλη του δωρεά για την δημιουργία ιδρύματος, αφιερωμένου στους γονείς του και τον κατηγορούσε για αδιαφανείς οικονομικές διεργασίες.

Την προηγούμενη Δευτέρα οι δύο άνδρες βρέθηκαν στον Μητροπολητικό ναό του Αγίου Νικολάου στον Βόλο για την καθιερωμένη δοξολογία. Ο κ. Λούλης προσήλθε για να λάβει το αντίδωρο από τα χέρια του Μητροπολίτη κι εκεί βρήκε την ευκαιρία ο κ. Ιγνάτιος να του πει: “Να πιούμε έναν καφέ μαζί. Θέλεις;” για να λάβει την απάντηση του βιομήχανου: “Παρότι σήμερα είναι η ημέρα του όχι, εγώ θα απαντήσω ναι.

Έτσι, μετά από λίγη ώρα οι δύο άνδρες βρέθηκαν σε ιδιωτικό χώρο και συζήτησαν χωρίς την παρουσία τρίτων, λύνοντας τις διαφορές τους, που τους κρατούσαν μακριά τα τελευταία δέκα χρόνια, εγκαινιάζοντας μία νέα περίοδο συνεργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί οτι ο Κώστας Λούλης, από τη θέση του Γ.Γ. του Υπουργείου Τουρισμού είναι και ο υπεύθυνος για την χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ ιερών μονών και για την εκπόνηση μελετών για αναστήλωση εκκλησιών στο πλαίσιο την ανάπτυξης θρησκευτικού τουρισμού.

 

error: Content is protected !!